Daniel Gustavsson till IF Elfsborg

ÖSK är överens med IF Elfsborg om en övergång för mittfältaren Daniel Gustavsson. DG köps loss av Boråsklubben och har därmed gjort sin sista match i ÖSK-tröjan.

– Vi har varit medvetna om att det funnits ett konkret intresse för DG. Det är en affär som kommer ge oss större möjligheter i vår fortsatta sportsliga satsning. DG har stått för många fina prestationer under tiden i ÖSK och har varit ett föredöme på och utanför planen. Vi önskar honom stort lycka till i den fortsatta karriären, säger sportchef Magnus Sköldmark.

Daniel Gustavsson kom till ÖSK sommaren 2013 och stärkte laget när ÖSK tog sig tillbaka till allsvenskan. Totalt blev det 92 matcher i Superettan och Allsvenskan. På dessa stod DG för 19 mål och 10 passningar.

Daniel Gustavsson är fjärde spelaren att lämna ÖSK under sommarfönstret. Samtidigt har klubben rekryterat sju spelare; Victor Sköld, Michael Omoh, Martin Lorentzson, Anton Fagerström, Ferhad Ayaz, Alfred Ajdarevic och Nahir Besara.

– Vi vet att den framgångsrika våren skapat stort intresse för våra spelare och vi har tagit höjd för att hantera det internationella fönstret som är öppet ett tag till. Vi vill vara proaktiva gällande truppbygget och vi känner oss trygga med att vi nu står bra rustade inför hösten och framtiden, säger Magnus Sköldmark.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908