Motståndarkollen Hammarby

Efter en veckas matchvila kliver ÖSK ikväll återigen ut på den allsvenska scenen. Behrn Arena är spelplatsen när Hammarby kommer på besök, ett lag som sladdar en bit ner i den täta tabellen. Matchen sparkar igång klockan 19.00 och gästerna från Södermalm siktar då på att bryta sin vinstlösa svit.

Senast ÖSK spelade match var förra måndagen. Laget fick då se segerraden brytas av Kalmar FF, som vann ett svängigt möte med 3-2 på Guldfågeln Arena. Svartvitt har sedan dess haft en vecka på sig till att ladda om batterierna för den uppgift som stundar ikväll hemma i Örebro.

På besök kommer Hammarby, en klassisk klubb som till förra säsongen återigen tog klivet upp till Allsvenskan. Fjolåret slutade med en placering i mittenskiktets nedre del och årets säsong har börjat i liknande stil.

Efter sju spelade matcher står Hammarby på nio inspelade poäng. Det ger laget en tolfte plats i den haltande tabellen, där flertalet av motståndarna redan hunnit gå in i den åttonde omgången. För ÖSK:s del vilar laget på plats sju, med tre poäng mer på kontot än ”Bajen”.

ÖSK vann försäsongsmötet med 2-1
Även formkurvan talar något för ÖSK, som innan nederlaget mot Kalmar hade två raka vinster. Samtidigt har Hammarby gått tre matcher i följd utan seger. Laget har där förlorat en och spelat två oavgjorda, något som varit lite av ”Bajens” paradgren så här långt in på säsongen.

För samtidigt som ÖSK efter sju omgångar står helt utan oavgjorda matcher har Hammarby hela tre kryss i resultatkolumnen. Tillsammans med trion AIK, GIF Sundsvall och J-Södra är ”Bajen” därmed främst i den grenen.

Men trots de många oavgjorda matcherna har det inte varit några fel på gästernas målskörd. Tretton fullträffar har det hittills blivit för Hammarby, varav fem gjorts av den glödhete Erik Israelsson. Även det brasilianska nyförvärvet Alex har visat god form på topp, med tre mål på sina sju spelade matcher.

Vid rodret hos de grönvita gästerna står alltjämt Nanne Bergstrand, som är inne på sin tredje säsong i klubben. Senast han besökte Behrn Arena var under vårens försäsong, då tränaren visades upp på läktaren när ÖSK vann med 2-1. Ikväll är alltså Bergstrand och Hammarby tillbaka i Örebro. Det återstår att se om laget då kan få med sig någon poäng och sätta stopp för sin segerfria svit.

Fakta Hammarby IF:
Position i tabellen: 12
Senast spelade match: GIF Sundsvall hemma, 1-1
Formkurvan: Tre matcher utan seger
Bästa målskytt: Erik Israelsson, 5 mål

Text: Hannes Feldin Media

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908