U16: Knapp förlust i hård kamp mot nORRKÖPING

Det blev förlust i ÖSK:s andra träningsmatch för säsongen. IFK Norrköping vann med 2-1 och kunde hålla undan, trots en stark forcering av ÖSK i slutet av matchen. ÖSK:s mål gjordes av Nadir Ayeva.

Förutsättningarna var fina på Nya Parken i Norrköping – sol, blå himmel och hela 8 plusgrader.

Norrköping ägde boll i inledningen av matchen, men ÖSK hade mycket giftiga och snabba omställningar. Dessvärre var inte skärpan i avsluten tillräckligt bra. Däremot lyckades Norrköping göra 1-0 på sin första chans. Efter en miss i backlinjen blev en IFK-spelare helt fri med Simon Gustafsson, som var chanslös.

I slutet av första halvlek spelar sig IFK snyggt fram genom ÖSK:s försvar och sätter 2-0. Innan dess har ÖSK haft många kvalificerade målchanser, bl.a ett stolpskott från Max Häll.

I andra halvlek gjorde ÖSK några taktiska ändringar gällande spelet på centrala mittfältet som resulterade i att man helt stoppade IFK:s anfallspel den vägen.

ÖSK blir spelförande under större delen av halvleken och i minut 57 reducerar Nadir Ayeva efter en fin genomskärare av Jonathan Forsberg.

Trots press i slutet av matchen lyckades inte ÖSK kvittera utan fick finna sig i säsongens första förlust.

Matchen innehöll kamp, hårda men justa närkamper, lite grinigt emellanåt, men framför allt två lag som verkligen ville spela fotboll.

Jonathan Forsberg och Lukas Juhler förtjänar lite extra beröm för sin kämpainsats på mittfältet samt Manne Ljunghaga och Nadir Ayeva.