Axén om kvällens match mot Aarhus:
"Det blir ett jättetest för våra yngre spelare"

ÖSK befinner sig som bekant nere i Portugal för spel i Atlantic Cup. Första matchen spelades i söndags och ÖSK vann mot Kalmar FF med 1-0 efter mål av Kalle Holmberg. Kvällens startelva mot AGF Aarhus släpps inte förrän senare idag, men tränare Alexander Axén hintar redan nu om att många yngre spelare får chansen från start.

Hur har första dagarna varit?
– Det är helt suveränt här nere. Vädret har varit kanonbra och förutsättningarna med hotell, mat och träningar är också riktigt bra.

Det har varit mycket snack om våra unga spelare senaste tiden och många har imponerats av deras insatser. Nu ryktas dom få chansen igen ikväll?
– Det är förstås superkul att se att dom tar steg hela tiden. Flera spelare gjorde bra inhopp mot Djurgården och nu senast mot Kalmar såg det bra ut också. Aarhus kommer att ställa upp med en riktigt stark elva ikväll så det blir ett jättetest att se hur våra yngre spelare står sig. Det ska bli jättekul.

Hur har ni resonerat med kvällens startelva?
– Vi släpper den till spelarna först klockan 5 idag, så jag kan inte gå in i detaljer i den, men det handlar om att belasta spelarna på ett klokt sätt med tanke på att vi spelar tre matcher på en vecka. Det är viktigt att alla får matchning, men också viktigt att vi lyssna till spelarnas kroppar och värdera och ta kloka beslut.

Vi har chansen att nå final i år igen och där talar mycket för att ett starkt Zenit väntar. Hur viktigt är resultatet i en sån här cup?
– Oavsett om vi går till final eller inte så kommer vi få en kanonmatch i helgen. Såvida inte IFK Norrköping och vi, vinner våra grupper möter vi Zenit, Bröndby eller Lokomotiv Moskva. Det är klart vi vill vinna alla matcher, men vi måste också vara smarta i vårt upplägg.

Lycka till ikväll Alic.
– Tack. Vi kör!

Kvällens match mot AGF Aarhus startar 19:00 och sänds på C More Sport.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908