Publikfavoriten Almebäck återvänder till ÖSK

Michael Almebäck är klar för ÖSK Fotboll. Försvararen är därmed tillbaka i klubben där han blev publikfavorit, tog ett allsvenskt brons och blev uttagen i landslaget. Avtalet löper över tre år.

Almebäck spelade i ÖSK under åren 2009-2011 och blev då stor publikfavorit inte minst genom sin snabbhet och sin uppoffrande spelstil. 2010 var han med och ledde laget till en tredjeplats i allsvenskan. Succén i ÖSK-tröjan ledde också till det svenska A-landslaget. 2011 värvades han till Club Brügge för att 2013 ansluta till Bröndby i den danska ligan. Den senaste säsongen har Almebäck spelat för Esbjerg.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Det var i ÖSK som min fotbollskarriär tog fart och att återvända till Örebro känns som att komma hem. ÖSK har visat ett stort engagemang i att hitta lösningar både fotbollsmässigt och socialt. Den avgörande faktorn för mitt val var ändå den satsning som klubben gör. ÖSK har ett spännande lagbygge på gång, och klubben har höga ambitioner och är på rätt väg. Jag längtar verkligen efter att få dra på mig den svartvita tröjan och möta supportrarna igen, och ser fram emot att bidra till den resa klubben så tydligt sagt att man vill göra, säger Michael Almebäck

Michael Almebäck blir en viktig del i den satsning som ÖSK inledde förra säsongen med målet att på sikt bygga ett allsvenskt topplag som löpande aspirerar på allsvenska medaljer och Europaspel. Tidigare i år skrev man kontrakt med en annan publikfavorit och klasspelare, Astrit Ajdarevic, samt den lovande amerikanska mittbacken Brendan Hines-Ike.

– Det känns riktigt bra att vi kunnat knyta till oss ännu en återvändare av mycket hög klass. Micke har en härlig attityd och hans egenskaper innebär att vi får ytterligare möjligheter i vårt spel, säger Alexander Axén, tränare i ÖSK.

Magnus Sköldmark, ansvarig för sportadministration fyller i:
– Vi har gång på gång visat att miljön i ÖSK och Örebro innebär en nytändning för många spelare. Fotbollen är het i Örebro, och att få hem en sån här publikfavorit gör det knappast sämre. När vi började leta efter en mittback var Almebäck ett givet förstaval.

Michael Almebäck ansluter omedelbart till ÖSK och ingår i den trupp som på fredag reser till Portugal för spel i Atlantic Cup.

ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908