Astrit Ajdarević fortsätter i ÖSK Fotboll

Astrit Ajdarevic har förnyat sitt kontrakt med ÖSK Fotboll. För ÖSK betyder det att en viktig pusselbit är på plats för satsningen för den kommande säsongen och ett steg i den långsiktiga visionen att etablera ÖSK som ett topplag i Sverige. Avtalet löper på ett år.

”Astrit har varit den spelare som stått högst upp på vår önskelista. Jag är väldigt glad för att han ser ÖSK som det lag där han får störst möjlighet att ta ytterligare steg i sin utveckling”, säger Alexander Axén, huvudtränare i ÖSK. ”I Astrit får vi den spelare som vi kan bygga vårt lag och vårt offensiva spel kring. Han har allt som en klasspelare ska ha. För mig är han landslagsmässig”.

Astrit Ajdarevic började sin karriär i Falkenberg. Mellan 2007 och 2009 spelade han i Liverpools ungdomslag för att sedan gå till Leicester City. 2010 värvades han till ÖSK där han gjorde omedelbar succé. Efter det har Astrit spelat för IFK Norrköping, Standard Liège, Charlton och Helsingborg innan han återvände till ÖSK hösten 2015 för att återigen göra succé.

”Jag trivs otroligt bra i ÖSK och Örebro”, säger Astrit Ajdarevic. ”Här får jag spela fotboll på det sätt som passar mig bäst. Det sätt som tränarteamet jobbar på och att ÖSK satsar på att bygga något stort var också avgörande faktorer för mitt beslut. ÖSK är på helt rätt väg. Jag är fortfarande ung och har självfallet målet att på sikt ta mig till de stora ligorna. Jag vet att spel i ÖSK kommer att utveckla mitt spel ännu mer, något som är positivt både för ÖSK och mig.”

Astrit var en av de stora anledningarna till ÖSK:s framgångsrika höst där man avslutade med sju vinster och tre oavgjorda matcher de tio sista omgångarna. På tio starter gjorde Astrit två mål och nio assist.

”Astrits bidrag till ÖSK som enskild spelare är självklar. Men hans sätt både på och vid sidan av planen kommer också att höja hela truppens kapacitet”, avslutar Alexander Axén.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908