Anders Karlsson - en av ÖSK:s största

ÖSK är just nu en klubb i sorg. En av våra största profiler genom alla tider saknas sedan förra måndagen. Anders Karlssons frånvaro berör oss alla djupt, och våra varmaste tankar går till Anders familj och allra närmaste.

För oss är Anders Karlsson en legend. Med över 400 matcher har han representerat ÖSK fler gånger än någon annan spelare. Anders har genom alla år i klubben varit en uppskattad ledare, tränare och kollega. Hans lojalitet, engagemang och professionalism har gjort honom omtyckt i alla läger.

Och det är inte bara inom klubben han är en profil. ÖSK-supportrar har en speciell relation till målvakten som förde klubben till stora framgångar under 80- och 90-talet.

Alla hans år som omtyckt lärare med alla kollegor och elever han mött har fört honom nära många personer i hela Örebro. Och hela fotbolls-Sverige har slutit upp och uttryckt sitt stöd i denna svåra stund. Där han varit en väldigt omtyckt och uppskattad profil.

Den senaste veckan har vi i ÖSK samlats internt och stöttat varandra. Det är många som berörs. All personal, våra tränare, ledare och spelare i A-laget såväl som i vår ungdomsakademi. Vi har också haft en löpande dialog med Rudbecksskolan där Anders varitanställd parallellt med tjänsten i ÖSK – och med polismyndigheten. Vi har stöttat varandra och hjälpts åt i denna svåra tid. Och vi har även haft kontakt med Anders familj.

Vad som hänt är ännu inte fullt ut känt. Tillsammans med Rudbecksskolan kommer vi i nästa vecka att ge möjligheter för alla dem som vill träffas och minnas Anders. Kanske lämna en blomma, skriva några rader eller bara minnas honom.

Vi är många som sörjer och många som minns. Anders är saknad men kommer för alltid att vara en av ÖSK:s största.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908