Axén: "Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan, men här hemma ska vi vinna."

ÖSK tar emot formstarka IFK Norrköping hemma på Behrn Arena. Alexander Axén känner Janne Andersson och IFK Norrköping mycket väl och ser fram emot söndagens batalj.

Vad blir viktigt i dagens match?
– Det är många saker. Dom är inne i ett bra flyt och har många duktiga spelare. Vi behöver göra en topprestation. Jag hoppas att vi är revanschsugna efter förra matchen så klart. Starten blir viktig, jag hoppas att vi kan komma in i matchen på ett bra sätt.

1-1 i premiären mot IFK Norrköping. Har ni tittat nåt på den matchen?
– Lite, så klart. De spelar rätt likt som dom gjorde då, men har ju utvecklats. De har samma tänk och spelidé så det gäller att vara vaken på dom bitarna. Sen har vi tittat vad vi ska ska göra annorlunda offensivt än vad vi gjorde då. Vi tror att dom kommer att gå högt på oss så vi har tittat på lite olika lösningar för att hantera det på ett bra sätt.

Läget i truppen?
Erik Moberg är avstängd, i övrigt är alla tillgängliga

Kujovic i fantastisk form och Bärkroth på kanten. Är det främst dom vi ska se upp med?
– Nej, de har många fler. Du har Traustason som kommer in centralt och söker skott och du har Nyman som springer på allting. De har fyra stycken offensiva spelare som är väldigt bra och satt målchanserna på ett bra sätt för laget. Utöver det har dom två duktiga innermittfältare som spelar fram. De har många bra spelare – det är därför dom ligger där uppe. De påminner lite om oss och det flow vi var inne i, i höstas. Det är bara att gnugga på, det finns inget annat. Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan, men här hemma ska vi helst vinna.

”Pärlan” (Pär Ericsson) och Broberg har varit här ett tag nu. Börjar dom komma in i det?
– Ja, så är det ju. Det blir bättre för varje träning så vi kan bara hoppas på det bästa.

Lycka till Alic
– Tack, vi kör.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908