ÖSK vände och vann mot Kalmar

ÖSK mötte under eftermiddagen Kalmar FF i försäsongens sjätte match. Ställningen i paus var 1-2 efter tre snabba mål i matchens inledning. Efter en stark prestation i andra halvlek lyckades ÖSK vända underläget till seger med 3-2. ÖSK:s mål gjordes i tur och ordning av Moberg, Yasin och Crespo Kamara.

För första gången under försäsongen ställdes ÖSK idag mot en allsvensk kollega då Kalmar FF gästade Behrn Arena. Matchen blev väldigt händelserik i inledningen. Redan i den sjätte minuten tog gästerna i rödvitt ställ ledningen när Sebastian Andersson hann före Moberg på en välavvägd djupledsboll och distinkt satte 0-1 bakom Jansson. Moberg fick revansch bara tre minuter senare. På en fin högerhörna slagen av Saeid nådde nyförvärvet från Åtvidaberg högst vid den första stolpen och nickade in kvitteringen. Glädjen över den svartvita kvitteringen skulle dock bli kortvarig. Strax därefter återtog Kalmar ledningen efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Efter en hörna studsade bollen fram och tillbaka flera gånger innan den slutligen nådde Solheim som tryckte in 1-2 från nära håll.

Efter den intensiva inledningen med tre mål på sex minuter tog Kalmar tag om matchen och ÖSK hade svårt att komma åt smålänningarnas kvicka passningsspel. ÖSK fick mest ägna sig åt försvarsspel, men några kontringar blev farliga framåt. I den 23:e minuten avancerade Crespo i bra fart mot backande KFF-försvarare. DG kom samtidigt med en överlappande löpning till vänster och fick bollen i steget. I en duell mot försvarare i straffområdet föll han sedan. De flesta väntade sig en signal för straff, men domaren bedömde det som en filmning och drog fram det gula kortet. Även Hasani hade ett bra läge i halvlekens slutskede, men skottet räddades av målvakten. Överlag flyttade ÖSK fram positionerna något under första halvleks slutskede, men resultatet 1-2 stod sig tills pausvilan.

ÖSK kom in till den andra halvleken med två nya spelare i form av Pode och Mensah. I den 47:e minuten fick ÖSK en hörna till vänster som DG tog hand om. Målvakten boxade bort bollen men den hamnade hos Yasin som tryckte iväg en halvvolley. Bollen gick i mål och 2-2 var ett faktum. Målet ledde till att matchbilden från den första halvleken förändrades. Kalmar blev bitvis ordentligt tillbakapressade och ÖSK skapade flertalet chanser för att ta ledningen. Mensah hade ett hårt skott precis över ribban och DG var fri men målvakten kom ut och täckte avslutet. I den 81:e minuten gjorde ÖSK äntligen ett välförtjänt ledningsmål.  Pode slog en fin passning i djupled till Crespo som helt fri stormade framåt och placerade in 3-2 bakom Söderberg i Kalmarmålet.

Under matchens sista tio minuter försvarade sig ÖSK bra och hade med lite skärpa kunnat avgöra matchen med ytterligare mål. Så blev det inte, men ÖSK kunde genom slutresultatet 3-2 räkna in den femte segern av sex möjliga under försäsongen.

Nästa träningsmatch spelas på lördag den 1 mars kl. 13.00. Då kommer Falkenbergs FF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 3-2 (1-2)
Mål: Andersson (6'), Moberg (9'), Solheim (12'), Yasin (47'), Crespo Kamara (81')
Byten ÖSK: Pode (in 46'), Mensah (in 46'), Holmberg (in 53')
Byten Kalmar FF: Sachpekidis (in 28'), Eriksson (in 72'), Romario (in 72')