Wikström om lägret och kvällens match

Under måndagskvällen spelar ÖSK sin sista match i Atlantic Cup. Magnus Wikström är nöjd med lägret och ser fram emot att möta riktigt bra motstånd ikväll.

Hur har veckan i Portugal varit?
– Veckan har innehållit allt vi har kunnat önska oss. Förutsättningarna med maten, planerna och motståndet har varit kanon. Det har varit matchfokus och även om inte spelet funkat precis felfritt så har vi fått tuff matchning och kanske det tuffaste väntar ikväll när vi möter Slovan Liberec. Det kommer vi ha stor nytta av när allsvenska starten drar igång.

Blir det tydligt att gruppen svetsas samman när man kommer bort tillsammans?
– Det är klart man kommer varandra nära under ett sånt här läger, men det gör man hemma också med träningar och luncher. Gruppen kommer sakta men säkert att växa fram, det är ett bra gäng i år.

Mattersburg och isländskt motstånd så här långt. Hur skulle du beskriva motståndet?
– Det blir en annan stämning på planen när man möter internationellt motstånd. Det blir prestige, smågruff och man vill vinna lite extra jämfört med vanliga träningsmatcher. Det är svårt att bedöma hur Mattersburg och Hafnarfjarðar står sig jämfört med svenska lag men jag tycker vi fått bekänna färg även om det inte är europeiska topplag vi mött.

Hur ser du på konkurrensen i år
– Man ser att vi har en bredd i laget och vi spelare ser enbart det som en styrka. Det kommer krävas många spelare för att ta sig igenom årets allsvenska på ett bra sätt. Självklart kommer konkurrenssituationen bli hetare ju närmare den allsvenska starten vi kommer, alla vill ju starta, så enkelt är det ju.

Slovan Liberec ikväll. Vad vet ni om motståndet?
– Vi ser fram emot kvällens match jättemycket. Det är inte så mycket sagt ännu, vi har matchgenomgång om en timma. Vi vet att det är ett lag som spelat frekvent i Europa och det vittnar om kvalitet. Vi ska inte förstora dem utan det gäller att fokusera på vår uppgift och stå upp för färgerna.

Matchen mot Slovan Liberec startar 17.00 och sänds på Eurosport. Se gärna matchen tillsammans med andra ÖSK:are på restaurang O'Learys.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908