U21: Förlust mot AIK

Igår tisdag begav sig ÖSK U21 till Stockholm för möte med AIK. Matchen slutade med en 5-2 förlust.

- Första halvlek är långt under nivån som vi kan prestera. Innan matchen pratade vi om hur viktigt det var att inte be om ursäkt för att vi gästar Skytteholms IP, men när domaren väl blåste igång matchen var vi ängsliga. Inte nog med att AIK får styra spelet precis hur de vill så agerar vi lamt i försvaret vilket gör att vi bjuder på två mål., vilket är onödigt, sa Fredrik Holmquist efter första halvlek.

Till den andra halvleken sker två förändringar med två byten, Ahlnäs ut och Klingström in som vänsterback och Martin Springfeldt in istället för Jägerhill på högerkanten.

ÖSK blir rakare i anfallsspelet med Springfeldts enorma snabbhet. Felix Möller tilldelas att ”punkta” borta AIKs speluppläggare vilket skapade en del problem för hemmalaget. Möllers insatts i den andra halvleken gör att ÖSK kan komma närmare AIK, vinna boll högre upp och anfalla mer än vad som gjordes i första halvlek.

- Nyttig match för våra U17 och U19 spelare, bara att bita ihop och lära sig, avslutar Fredrik Holmquist.


Startelvan

Filip Rinne

Rikard Hallgren
Sebastian Heimeryd (UT '75)
Oskar Ålgars
Edwin Ahlnäs (UT '45)

Carl Jägerhill (UT '45)
Jonathan Lundberg (UT '71)
Max Lindborg (UT '36)
Simon Glännestrand

August Viklund
Felix Möller

Avbytare: Henning Nordvall (IN '71), Joel Nilsson (IN '36), Martin Springfeldt (IN '45), Andreas Klingström (IN '45), Oscar Fardelin (IN '75).

Varningar: Rikard Hallgren och Jonathan Lundberg

1-0 '6
2-0 '20
3-0 '36
4-0 '45
5-0 '67
5-1 '77 August Viklund
5-2 '85 Oscar Fardelin

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908