U19: Seger utan att imponera

Spårvägen gästade Behrn Arena under söndagen och laget ville verkligen störra ÖSKs framfart i serien och på hemmaplan. ÖSK hade inför mötet mot Spårvägen fem raka segrar och 27-1 i målskillnad hemma på Behrn Arena. Spårvägen störde verkligen ÖSK men efter att Philip Holmer spräckt Spårvägens nolla något oväntat kunde ÖSK spela hem sin sjätte raka seger på hemmaplan.

Simon Glännestrand (UT 76)

Avbytare: Filip Rinne, Andreas Nydahl, Kevin Wester (IN 76), Sebastian Magnusson (IN 73), Jonathan Lundberg (IN 45)

Varningar: Lukman Murad, Oscar Fardelin, August Viklund, Sebastian Heimeryd

Första halvlek:

ÖSK var mycket avvaktande i inledningen på den första halvleken. Spårvägen fick hålla mycket boll och rullade bra i försvarslinjen upp på egna mittfältare som kom några meter in på ÖSKs planhalva. ÖSK jobbade ändå bra i försvarsspelet och Spårvägen tilläts inte komma till mycket avslut. ÖSKs något avvaktande inledning höll i sig under stora delar av den förstahalvleken vilket självklart för frustrerande för hemmalaget som tidigare inte haft några problem med sina motståndare på Behrn Arena. ÖSKs farligaste chanser kom på två hörnor där Carl Ekstrand – Hamrén var närmast att måla. 0-0 står det i paus, en halvlek där Spårvägen var det piggaste laget.

Andra halvlek:

En jämnare inledning än i första. ÖSK visar större vilja att vara mer delaktig i matchen. I paus flyttas Philip Holmer från sin högerbacks position till vänsterbacks position vilket visar sig vara ett genidrag av tränaren Björn Cervin. Holmer kom att bli starten på en period där ÖSK dominerar fullständigt. Holmer dyker upp i den 58:e matchminuten strax utanför straffområdet och klipper till bollen som går till vänster om målvakten och in i mål. Överraskande! Den andra ytterbacken Rikard Hallgren är det som startar anfallet från sin ytterbacksposition och tar sig högt upp i banan innan han serverar Holmer. Målet psykologiskt viktigt och från här tar ÖSK över matchen. Den numera notoriske målskytten August Viklund dyker upp i slutet av matchen och kan stänga butiken med sitt 2-0 mål i den 87:e minuten, han hinner även på övertid slå in 3-0 och sitt 12:e för säsongen. Joel Nilsson assisterar till 2-0 och Lukman Murad assisterar till 3-0 målet.

ÖSK har nu sex raka segrar på Behrn Arena och hela 30-1 i målskillnad. För dagen Jonathan Thuresson hade en relativt lugn afton. Även om Spårvägen hade en hel del boll så är det mycket svårt att komma in till ÖSKs straffområde och avsluta.

Kommande match är söndagen den 15 september borta mot Smedby AIS. Matchstart 16.00. ÖSK får då klara sig utan avstängde Lukman Murad som dragit på sig 3st varningar.