Tre sköna ÖSK-poäng på Påskbergsvallen

Förstora bilden

ÖSK gästade under söndagen Påskbergsvallen för match mot Varberg. Matchen slutade 2-1 till ÖSK. Kalle Holmberg gav ÖSK ledningen men Varberg kvitterade med tio minuter kvar. Inbytte Marcus Pode avgjorde sedan matchen på en av många chanser i slutskedet.


Matchen inleddes med att ÖSK tog tag om bollinnehavet och förde spelet. I den sjätte matchminuten blev Yasin frispelad centralt och drog iväg ett vänsterskott längs marken som Varbergs målvakt kunde rädda. Utöver den chansen hade ÖSK svårt att utnyttja sitt bollinnehav under inledningskvarten. Istället var det Varberg som skapade målchanser. I den 19:e matchminuten boxade en hårt ansatt Jansson bort en frispark. I andravågen kom ett hårt skott utifrån som gick i burgaveln.


I den 27:e matchminuten uppstod smått tumult i ÖSK:s straffområde efter avblåsning, när Jansson knuffats omkull i en luftduell. Wikström och Bala varnades. Fem minuter senare var kapten Wikström mycket nära att visas ut efter att ha rivit ner en Varbergspelare på mittplan men domaren behöll kortet i fickan. I den 33:e matchminuten kom första halvleks farligaste målchanser. Först fick Barrow ett jätteläge och drog på ett skott från två meters avstånd som Jansson lyckades parera med hjälp av huvudet. På den efterföljande hörnan fick Koroma på en giftig nick som Jansson lyckades tippa undan med högerhanden. Strax före paus kom Gustavsson runt till höger och slog ett inlägg mot Hasani som endast fick till en lös nick som målvakten enkelt kunde greppa. 0-0 var ställningen efter den första halvleken.


Precis som i föregående seriematch mot Hammarby fick ÖSK en utmärkt start efter paus. I den 48:e matchminuten passade Saeid bollen till Holmberg som fick utrymme centralt på offensiv planhalva. Han drev förbi en försvarare och tryckte till ett hårt skott som borrade sig in i nätmaskorna vid målvaktens högra stolpe. 0-1 på resultattavlan och Holmbergs sjunde mål i årets upplaga av Superettan. Efter målet kontrollerade ÖSK spelet under en period innan Varberg inledde sin slutforcering med dryga 20 minuter kvar. Hemmalaget matade inlägg mot Altemark Vanneryr och hade även ett halvfarligt läge genom Söderström vars skott Jansson lyckades hålla. I och med att Varberg flyttade fram folk i jakt på en kvittering fick ÖSK kontringslägen. Både Gustavsson och Pode hade farliga skott och 0-2 hängde i luften. I den 80:e matchminuten kom istället kvitteringen. Efter en bra räddning av Jansson i förstaläget kom bollen åter in i straffområdet där Svenberg drog på ett hårt skott som letade sig in vid första stolpen. Den oavgjorda ställningen skulle dock inte bli långvarig. I den 85:e matchminuten fick Hasani bollen centralt vid straffområdesgränsen, tog sig förbi en Varbergback och sköt med vänsterfoten. Målvakten räddade men returen studsade ut åt vänster där Pode stod fri. Han gjorde inget misstag utan gav distinkt ÖSK ledningen på nytt. Strax därefter var det nära 3-1 då Pode försökte servera Hasani öppet mål men Varberg rensade i sista sekund.


Slutet av matchen blev dramatiskt. Varberg satsade allt framåt och med tio sekunder kvar av tilläggstiden droppade ett inlägg ner i straffområdet. En Varbergspelare var först på bollen och tryckte till ett markskott som Jansson stod för en kvalificerad enhandsräddning på. Matchen blåstes sedan av efter en resultatlös hörna. 2-1 till Svartvitt som nu är tillbaka på vinnarspåret igen.


Nästa match för ÖSK spelas på torsdag den 29/8 kl 19.00. Då gästar topplaget Falkenbergs FF Behrn Arena.


Statistik

Resultat: 1-2 (0-0)

Mål: Holmberg 48’, Svenberg 80’, Pode 85’.

Hörnor: 5-4

Varningar: Wikström 27’, Bala 27’, Gerzic 67’.

Publik: 1555

Domare: Dragan Banjac + ass. Andreas Grönman & Andreas Söderkvist + fjärde. Henrik Hall.


Startelva ÖSK:

Oscar Jansson

Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ayanda Nkili – Samuel Wowoah

Ahmed Yasin – Nordin Gerzic – Mohammed Saeid (ut 88’) – Daniel Gustavsson

Shpetim Hasani – Kalle Holmberg (ut 73’)


Inbytta spelare ÖSK:

Marcus Pode (In 73’)

Boris Lumbana (In 88’)


Startelva Varberg:

D.Sadé

F.Svenberg (ut 88’) - F.Björck - A.Mellqvist - K.Bala

M.Barrow - I.Koroma (ut 73’) - P.Tillman - A.Tankovic - A.Rexhepi (ut 61’)

G.Altemark Vanneryr


Inbytta spelare Varberg:

K.Söderström (In 61’)

N.Peter (In 73’)

A.Azemi (In 88’)// Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908