Filip Albertsson (UT 78)

Avbytare: Oskar Ålgars (IN 80), Felix Möller (IN 78), Richard Hallgren (in 78), Philip Holmer (IN 40)

Varningar: Joel Nilsson och Filip Albertsson

Första halvlek:

Ett rejält laddat Degerfors IF gästade Behrn Arena. Degerfors inleder i ett högt tempo, aggressivt både i sina tacklingar samt sin press på ÖSK spelarna. Inledningen är jobbig för ÖSK, svårt att få ett lugnt boll rullande i laget och många bollar slås i blindo bara för att inte ställa till något på egen planhalva. Degerfors ligger på och får med sig någon hörna som skapar oreda i ÖSK försvaret. Målet som kommer redan efter 5 minuter för ÖSK är en kalldusch för Degerfors, de har haft mycket boll och kunnat fokusera på att anfalla. Det är Lukman Murad som kommer runt på sin vänsterkant och kan servera ett fint inlägg som Albertsson möter med huvudet och 1-0 är ett faktum. Degerfors är inte slagna efter målet utan fortsätter trycka på mot ÖSKs mål, och Degerfors skapar en del hörnor där laget är farliga. Efter 15minuter spelade får Degerfors en hörna som ÖSK nickar undan och bollen hamnar tillslut hos Martin Springfeldt som inte tvekar utan han sätter full fart mot mål. Lukman Murad har hängt med Springfeldt i kontringen och får en pass av Springfeldt.. Lukman utmanar den ensamma försvaren och sätter bollen tillbaka till Springfeldt som via en välavvägd lobb kan göra 2-0. Efter målet avtar Degerfors aptit att pressa och jaga ÖSK spelarna över hela planen. Spelet hamnar mer i ÖSKs ägo och kan nu börja kontrollera den första halvleken. Lukman Murad står för en mycket bra insatts ute till vänster och skojar bra med motståndarna. Efter 40 minuter spel hittar han återigen ett bra samarbete med Springfeldt där Lukman får avsluta och fri med målvakten gör Lukman inget misstag och ökar på ledningen till 3-0. 4-0 kom lite överraskande och kändes verkligen som spiken i kistan. Joel Nilsson får en möjlighet att dra till ett skott till höger utanför straffområdet, ett bra skott som går in via stolpen. Målet kommer i den 43 matchminuten. 4-0 i paus till ÖSK och sett till inledningen av matchen är nog Degerfors väldigt förvånade över resultatet med tanke på att 1-0 och 2-0 kom mitt i Degerfors dominansen.

Andra halvlek

Snacket i paus handlade om att inte tappa fokus och bli för bekväm bara för att laget hade en så stor ledning. Det var även viktigt för ÖSK spelarna att inte lockas in i några onödiga situationer som kunde resultera i en massa gula alternativt röda kort. I den andra halvleken försvann lite tempo och ÖSK la all kraft till att hålla Degerfors utanför eget straffområde och mer bara bevaka den stabila ledningen laget hade. Degerfors vaskade fram några lägen men Rinne hade inga problem och kunde hålla nollan. Om tempot på matchen gick ner så ökade i alla fall närkamperna och tugget på plan spelarna mellan. Det blev allt tuffare tilltag och fokus hamnade på annat än att spela boll. Springfeldt rann genom i den 77 matchminuten och kunde enkelt placera in 5-0 även denna gång på pass från Lukman Murad. Matchen slutar 5-0 och ÖSK var verkligen effektiva i den första halvleken. Genom segern har ÖSK nu blandat sig i toppstriden och med rätt resultat i kommande omgång kan ÖSK kliva upp som serieledare efter mötet borta mot IFK Tumba.

ÖSK spelar redan söndag den 16 juni borta mot IFK Tumba och då kommer August Viklund samt Stefan Hannason tillbaka in i truppen efter avstängningar. Dock drog Filip Albertsson på sig sin tredje varning mot Degerfors och är därmed avstängd mot Tumba. David Johansson som var sjuk senast mot Degerfors har ännu inte frisknat till helt och saknas i truppen. Edwin Ahlnäs som tvingades kliva av i slutet av den första halvleken på grund av skada saknas i truppen mot IFK Tumba. Oscar Fardelin fick även han en smäll i matchen mot Degerfors IF som håller honom borta från spel mot IFK Tumba.

16 juni IFK Tumba – ÖSK  matchstart 13.00. Matchen spelas på Storvretens BP 1.