Sjunde raka hemmasegern

ÖSK tog på fredagskvällen emot Örgryte IS hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 2-0 (0-0) till det svartvita hemmalaget efter mål av Peter Samuelsson och Kalle Holmberg.

Matchen inleddes med försiktigt spel från båda lagen. Yasin skapade matchens första målchanser med två halvfarliga skott under de inledande tio minuterna. ÖSK förde spelet medan ÖIS spelade avvaktande och krympte ytorna för ÖSK som hade svårt att komma till farliga lägen. I 35:e matchminuten drev Yasin upp bollen från eget straffområde och via några väggpassningar på vägen kom han till avslut strax utanför straffområdet men dessvärre gick skottet rakt på målvakten. I 47:e matchminuten kom första halvleks farligaste målchans när ÖIS Lundgren fick på ett skott som smet tätt utanför Janssons vänstra stolpe men 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med att Jansson fick göra en bra räddning efter att Emil Karlsson runnit igenom och avslutat från snäv vinkel inifrån straffområdet. I den 55:e matchminuten spelade Nkili ut bollen till Haginge på högerkanten som slog ett perfekt inlägg som Samuelsson tryckte dit med pannan förbi en chanslös Abrahamsson. 1-0 till ÖSK. I den 70:e minuten kallade den ena assisterande domaren till sig huvuddomaren och efter en stunds konverserande mynnar det ut i att både Wowoah och Emil Karlsson tilldelas röda kort. En mycket märklig situation, svårt att veta vad som hände då de berörda spelarna inte var i närheten av bollen. I den 79:e matchminuten skapade Atashkadeh en farlig målchans men skottet gick rakt på målvakten. ÖIS försökte trycka på under de avslutande minuterna men skapade inga större farligheter. Istället kunde ÖSK kontra i den 94:e matchminuten och efter rabalder framför målvakten med stolpträffar och studsar lyckades Holmberg till slut trycka in bollen i mål. Det blev matchens sista spark och ÖSK tog sin sjunde raka hemmaseger för säsongen och befäste därmed serieledningen.      

Nästa match för ÖSK spelas onsdagen den 19/6 kl. 19.00, då står GAIS för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Mål:  Samuelsson 55', Holmberg 94'.
Hörnor: 5-3
Varningar: Lundgren 57'.
Utvisningar: Wowoah 70', E.Karlsson 70'.

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ilir Berisha – Samuel Wowoah
Ahmed Yasin – Ayanda Nkili (Ut 85')  – Mohammed Saeid – Kalle Holmberg
Peter Samuelsson (Ut 73') – Markus Astvald (Ut 62')

Inbytta spelare ÖSK:  
William Atashkadeh (In 62')
Christoffer Wiktorsson (In 73')
Tobias Nilsson (In 85')

Startelva Örgryte:
P.Abrahamsson
C.Bengtsson – D.Leinar – A.Rosén (Ut 87') – H.Sahlin
J.Hedman – J.Azulay – J.Lundgren – J.Ericsson (Ut 81')
E.Karlsson – H.Carlsson

Inbytta spelare Örgryte:
R.Yarsuvat (In 81')
O.Wallén (In 87')

Publik: 3803

Domare: Magnus Ahlsén + ass. Albert Andersson + ass. Mark Josef + fjärde. Joakim Östling.

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908