Drömstart när ÖSK slog Varberg

Förstora bilden

ÖSK Fotboll tog emot Varberg hemma på Behrn Arena i Superettans fjärde omgång. Liksom i tidigare hemmamatcher avgick ÖSK med segern. Slutresultatet skrevs till 3-1 (2-0) efter två mål av Shpetim Hasani och ett av Kalle Holmberg.

Matchen inleddes avvaktande med försiktigt spel från båda lagen. I den 11:e matchminuten tog ÖSK ledningen med 1-0 efter att Haginge drev upp bollen längs högerkanten, släppte in den till Nkili som lyfte vidare bollen mot straffområdet där Hasani efter touch på Varbergback sköt bollen via målvakten och in i mål. Det dröjde enbart två minuter innan det var dags igen. Wikström slog en djupledsboll från egen planhalva som “Crespo” nickskarvade ner till Holmberg som blev helt fri med målvakten. Kalle gjorde inget misstag utan placerade säkert in 2-0.

Därefter fortsatte ÖSK att föra spelet och skapa chanser medan Varberg ställde om med ett par farliga kontringar. Den farligaste Varbergmöjligheten var ett friläge som Sjöhage inte förvaltade. ÖSK hade även  ytterligare två bollar i nät, men “Crespo” var korrekt avvinkad för offside vid båda tillfällena. Överlag en välförtjänt ledning för hemmalaget efter 45 minuter. 

Andra halvlek inleddes med en kavalkad av målchanser för ÖSK men istället för en utökad ledning kom dock en reducering på en kontring efter ÖSK-hörna. Sjöhage fick bollen på djupet och placerade den förbi en utrusande Jansson. Matchklockan stod vid reduceringsmålet på 53 minuter. I den 60:e matchminuten visades bortalagets Koroma ut efter en tackling med dobbarna före mot Nkili. ÖSK kontrollerade därefter matchen och skapade flertalet målchanser. Många av dem byggdes upp ute till höger där Yasin bland annat bjöd de 3372 besökarna på en elegant tunnel förbi Varbergs vänsterback. Till slut skulle utdelningen också komma. I den 80:e matchminuten avancerade Yasin in i straffområdet till höger, tittade upp och serverade Hasani som på ett tillslag satte bollen i nät intill närmsta stolpen. 3-1 stod sig matchen ut och ÖSK tog sin tredje raka hemmaseger i årets upplaga av Superettan.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 5/5 kl. 17.00, då står serieledande Falkenbergs FF för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 3-1 (2-0)
Mål: Hasani 11', Holmberg 13’, Sjöhage 53’, Hasani 80’.
Hörnor: 6-3
Varningar: Tillman 33', Sjöhage 63’, Saeid 75’.
Utvisning: Koroma 60’.

Startelva ÖSK:

Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ilir Berisha – Erik Lund
Ahmed Yasin – Ayanda Nkili (Ut 70’) – Mohammed Saeid (Ut 85’) – Kalle Holmberg
Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara (Ut 77)

Inbytta spelare ÖSK:
Boris Lumbana (In 70')
Peter Samuelsson (In 77')
Emil Berger (In 85’)

Startelva Varberg:
Dahlberg
Özdemirok – Saglik – Carlsson – Svenberg
Larsson (Ut 57’) – Koroma – Mellqvist – Tillman  (Ut 58)
Sjöhage (Ut 67’) – Altemark Vanneryr

Inbytta spelare Varberg: Rexhepi (In 57 '), Barrow (In 58'), Nedanovski (In 67').
Publik:
3372
Domare:
 Antti Kanerva + ass. Fredric Johansson + ass. Per Lindström + fjärde. Johan Owén

Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908