VD:n vid pennan

Veckan har kretsat kring uppföljning och aktiviteter runt försäljningen av partnersengagemang, abonnemang och biljetter till kommande matcher. Länsderbyt närmar sig med stormsteg, den 13 maj är det stor fotbollsfest på Behrn Arena då Degerfors IF kommer på besök.

Förstod att Degerfors även under deras nästa hemmamatch får förlägga arrangemanget till Behrn Arena då Stora Valla inte ännu väntas bli spelklar, alltså lite tid för dem att träna in sig på underlaget.

Har varit på Olearys inte mindre än 2 gånger under veckan, dels lunchmöte med våra Team ÖSK partners och dels en privat ”grabbträff” i samband med Bayern Münchens utskåpning av FC Barcelona i början av veckan. Dagen efter visade Dortmund efter vinsten mot Real Madrid med 4-1 att tysk fotboll i dagsläget regerar i Europa. Inte bara fotbollsmässigt, deras snittpublik på matcherna i Bundesliga är överläset högst i Europa.

Uppföljningen av ekonomin för bolaget ger i nuläget en resultatprognos kring +-0, med intäkter och kostnader runt 39 miljoner kronor för året. Utmaningen för oss är att löpande balansera våra kostnader med utfallet intäkter mot det som vi budgeterat. Det är viktigt för oss att bibehålla och gärna utveckla vår konkurrenskraft på planen samtidigt som de åtgärder som görs uteslutande har den långsiktighet vi eftersträvar.

Vissa personer jag möter eller hör av sig till oss undrar hur det går med en huvudsponsor och syftar framförallt på ledig tröjreklam på magen. Vi söker inte en huvudsponsor, vi söker flera större partners och gärna någon speciell med rätt profil och långsiktig inställning som är beredd att över flera år satsa på vår verksamhet. Givetvis med övertygelsen att satsningen i sig, självklart är lika gynnsam för partnern. Vi har ett antal företag som vi bearbetar och för en dialog med avseende tröjreklam, vi kommer ha tålamod i denna process för att hitta rätt upplägg.

Jonas Sandqvist och ÖSK skildes åt under veckan som gick, en uppgörelse som är och blir bra för alla parter. Ekonomisk innebörd går vi inte in på i detalj, men det påverkar klart positivt vårt utfall under året i förhållande till budget.

Nu ser vi fram emot kommande vecka med två matcher i Superettan, dels hemma mot Varberg ikväll och dels bortamatch mot serieledaren Falkenberg på söndag. Kom till Behrn Arena ikväll och ge med dig av den energi du har så ser vi till att grabbarna och spelet på planen lyfter oss vidare framåt, närmare våra gemensamma mål – tillsammans tillbaka!

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908