Andra raka hemmasegern för ÖSK

ÖSK Fotboll tog på måndagskvällen emot GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena i andra omgången av Superettan. ÖSK vann med klara 3-0 (2-0) efter mål av Saeid, ”Crespo” Kamara och Yasin.

ÖSK inledde matchen starkt och satte press mot Sundsvalls backlinje. Det var framförallt på högerkanten som anfallsspelet ägde rum med flertalet farliga inlägg från Haginge som möttes upp av Hasani och ”Crespo”. ÖSK hade även ett par farliga distansskott av Haginge, Nkili och Nilsson.

Trots ÖSK:s spelövertag stack Sundsvall upp emellanåt och Sellin hade ett farligt inlägg/skott från vänsterkanten som överraskade Jansson men bollen gick i ribban och ut. I den 30:e matchminuten tilldelades ÖSK en straff efter att Hasani föll i en närkamp. Saeid förvaltade straffen på bästa sätt och satte säkert 1-0. ÖSK fortsatte att kontrollera spelet bra och i den 46:e matchminuten kom även 2-0. Detta var en omdiskuterad situation där linjedomaren först vinkade av målet för offside. Yasin slog ett inlägg som via Sundsvallshuvud damp ner vid ”Crespo” som bombade upp bollen i nättaket.  Huvuddomaren sprang ut och kommunicerade med linjedomaren och dömde till slut mål, psykologiskt viktigt precis innan halvtidspausen.           

Andra halvlek var endast några minuter gången när Hasani vann boll på mitten, släppte vidare på ”Crespo” som frispelade Yasin i straffområdet men hans avslut gick tätt utanför stolpen. En bit in i andra halvlek böt matchen skepnad och Sundsvall tog över spelet kraftigt. Sundsvall satte press mot ÖSK:s straffområde och Oscar Jansson sattes på stora prövningar. Han kom ut stort med en parad i utkanten av straffområdet i 61:a matchminuten, räddade en nick från nära håll i 65:e, och boxade bort ett flertal farliga inlägg.

I 78:e matchminuten kom ÖSK i en kontring med Yasin vars långa inlägg nådde en fristående Hasani som avslutade direkt men bollen smet utanför från nära håll. Matchen punkterades till slut i den 86:e matchminuten när Astvald kom loss med bollen och frispelade Yasin till höger som drev in i straffområdet och lättade bollen över Sundsvalls målvakt. 3-0 var ett faktum och resultatet stod sig matchen ut. Detta var ÖSK:s andra raka trepoängare i Superettan och laget har ännu inte släppt in något mål.             

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 21/4 kl. 16.20, då står Hammarby för motståndet och matchen spelas på Söderstadion.

Statistik
Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Saeid str. 31', ”Crespo” Kamara 46', Yasin 86'. 
Hörnor: 2-5
Varningar: Skúlason 30', Larsson 55', Hasani 69', Walker 80', ”Crespo” Kamara 82'.

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ayanda Nkili (Ut 81') – Samuel Wowoah (Ut 67')
Ahmed Yasin – Tobias Nilsson– Mohammed Saeid – Kalle Holmberg (Ut 81')
Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara

Inbytta spelare ÖSK: Erik Lund (In 67'), Marcus Astvald (In 81'), Ilir Berisha (In 81') 

Startelva GIF Sundsvall:
Berglund
Larsson – Danielsson – Ålander – Fjóluson
Helg (Ut 79) – Skúlason – Walker – Chennoufi – Sellin (Ut 84)
Eklund

Inbytta spelare GIF Sundsvall: Dibba (In 79 '), Sliper (In 84')
Publik:
3512
Domare:
 Magnus Ahlsén + ass. Christian Andersson + ass. Mark Josef + fjärde. Johan Eriksson.


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908