Svartvit seger i premiären

Förstora bilden

ÖSK Fotboll tog emot IFK Värnamo i den efterlängtade premiären av Superettan. Efter en mållös första halvlek fick ÖSK rättvist utdelning i den andra och matchen slutade 2-0 (0-0) efter mål av ”Crespo” Kamara och Mohammed Saeid.  

Matchen inleddes med öppet spel och några halvchanser åt båda håll. Värnamo inledde starkt men ÖSK tog tag i spelet efter dryga kvarten spelad och tryckte tillbaka gästerna. I den 18:e matchminuten slog Haginge ett inlägg som Hasani bröstade ner till Holmberg, strax utanför straffområdet, som gick på skott men bollen smet tätt utanför målvaktens högre stolpe. 

Sista kvarten av första halvlek fortsatte ÖSK trycka på mot ett Värnamo som pressade högt och gick på kontringar när lägen gavs. I den 41:a matchminuten kom ÖSK:s bästa målchans i första halvlek när Crespo kom igenom på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet och sköt ett skott mot bortre stolpen där Holmberg försökte styra in bollen men nådde inte riktigt fram i tid. I 46:e matchminuten fick Värnamo en jättechans att ta ledningen efter att Cederqvist drivit upp bollen och släppt in den till en helt fristående Khalili i mitten av straffområdet som slog bollen i stolpens utsida och ut. 0-0 i halvtid, en typisk premiärhalvlek.

Andra halvlek inleddes trevande innan ÖSK åter fick ordning på spelet och började skapa målchanser. I 53:e matchminuten hade Holmberg ett hårt skott på mål som Värnamos målvakt lyckades hålla. Efter timmen spelad kom så det förlösande 1-0 målet. Efter ett flertal passningar inom laget nådde bollen Haginge ute på högerkanten som slog ett precist inlägg mot Crespo vid bortre stolpen som nådde högst och kunde trycka in bollen förbi målvakten.

Efter ledningsmålet kontrollerade ÖSK matchen och bjöd inte Värnamo på några större målchanser. Både Berisha och Crespo tvingades utgå skadade och ersattes av Nkili respektive Samuelsson med drygt 20 minuter kvar. I den 86:e matchminuten fick ÖSK en frispark på offensiv planhalva som Nilsson slog in mot straffområdet. Wikström skarvade ner bollen till Hasani som revs ner av målvakten och domaren pekade på straffpunkten. Saeid fick förtroendet och rullade säkert in 2-0 till hemmapublikens stora glädje. Resultatet stod sig matchen ut och de 4109 åskådarna kunde konstatera att ÖSK inlett Superettan på bästa sätt.    

Nästa match för ÖSK går av stapeln måndagen den 15/4 kl. 19.20, då GIF Sundsvall gästar Behrn Arena.

Statistik

Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: ”Crespo” Kamara 60', Saeid 86'. 
Hörnor: 3-1
Varningar: Saeid 12', Gaete-Moggia 35', Winsth 40', Löw 78', Åkesson 86'.

Startelva ÖSK:

Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ilir Berisha (Ut 62') – Samuel Wowoah
Ahmed Yasin – Tobias Nilsson– Mohammed Saeid – Kalle Holmberg
Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara (Ut 68').

Inbytta spelare ÖSK: Ayanda Nkili (In 62') –  Peter Samuelsson (In 68') 

Startelva IFK Värnamo:

Åkesson
Winsth – Niklasson – Claesson – Björkeryd
Khalili (Ut 74') – Löw – Awad –  Gaete Moggia (Ut 71') – Göransson (Ut 79')
Cederqvist

Inbytta spelare IFK Värnamo: Kurbegovic (In 71 '), Kozica (In 74'), Englund (In 79').
Publik:
4109
Domare:
 Jim Petersson + ass. Fredrik Johansson + ass. Mark Josef + fjärde. Johan Owén.


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908