U19: Seger ändå missad kvartsfinalplats

Förstora bilden

IFK Norrköping lyckades vinna gruppen i Ligacupen och är därmed klara för kvartfinal. I sista omgången förlorade IFK Norrköping mot Västerås SK och ÖSK hade chans på att vinna gruppen, dock skulle det krävas en seger med åtta (8) målsmarginal.

ÖSK besegrade Vasalunds IF på bortaplan i sista omgången av Ligacupen. Segern skrevs till 4-1.

ÖSK startade i ett rasande tempo 1-0 kom efter 3min och 2-0 gjorde laget efter 7 minuter spel. En drömstart på matchen och hoppet om en åtta (8) målsseger började gro. De inledande 10min av matchen var klart fördel ÖSK men efter de två inledande målen började Vasalund pumpa på allt mer. Vasalund hade inget att förlora utan ville visa sina motståndare att de är att räkna med. Vasalund tog över matchen och ägde allt mer boll men lyckades inte riktigt skapa de riktigt heta chanserna. ÖSK blixtrade till i några kontringar där duktige Martin Springfeldt var regissör.

2-0 i paus för ÖSK men Vasalund var på väg att ta över matchen. Detta något som ÖSK ville ändra på till den andra halvleken. Viktigt punkter som tränare Björn Cervin tryckte på var att hålla upp spelet och vinna matchen.

Den andra halvleken kom att bli jämnare och mer boll för ÖSK. Laget agerade klokare och vårdade bollen på ett föredömligt sätt. David Johansson ökade på ÖSK målproduktion med ett mycket vackert anfall som han startade själv på egen planhalva för att sedan avsluta snyggt i det bortrekrysset. Alem Rastoder inlånad från ÖSK U17 fick hoppa in sent i den första halvleken och krönte sin insatts med ett mål från sin vänsterfot.

Målvakten Filip Rinne var återigen nära att hålla nollan och stod för ett par bra räddningar bland annat en dubbelräddning där Vasalund fick avsluta två gånger om från nära håll. Tillslut lyckades Vasalund få in ett tröstmål.

Extra plus till Martin Springfeldt som stod för tre (3) assist. Plus förtjänar även, Carl Ekstrand-Hamrén samt David Johansson kapten för dagen.