inför ÖSK - FC INter åbo

Imorgon fredag är det dags för årets sista träningsmatch. Det är FC Inter Åbo från grannlandet Finland som besöker konstgräset här på Behrn Arena. 14.00 är det avspark, varmt välkomna!

ÖSK har nyligen spelat i Svenska Cupen och blev tyvärr utslagna i denna omgång. Falkenberg blev laget som tog sig vidare från vår grupp efter vinst både mot oss och allsvensa BK Häcken. Förra helgen fick vi en 2-0 förlust mot just BK Häcken, men trots att vi spelade mot en av de tänkbara guldkandidaterna i årets allsvenska fanns perioder då ÖSK spelade en bra fotboll. Hittills på försäsongen har det gått bra för oss, undantaget då för matcherna mot BK Häcken och Falkenberg i Svenska Cupen, och ännu har vi inte förlorat en träningsmatch.  

FC Inter var ett av topplagen förra säsongen och slutade på en andraplats bakom HJK Helsinki, där vår förre tränare Sixten Boström nu arbetar, i Tipsligan som är högsta serien i Finland. De vann Tipsligan 2008. Inter Turku, som de vanligen kallas, är en relativt ny klubb och bildades 1990. De har spelat i högsta serien ända sedan 1999. Tränare är Job Dragtsma.

ÖSKs fem senaste:

ÖSK – Jönköping Södra 2-0
ÖSK – Degerfors 4-0
ÖSK – IFK Värnamo 2-0
ÖSK – Falkenbergs FF 0-1
BK Häcken – ÖSK 2-0

FC Inter Åbos fem senaste matcher.

VaKP – FC Inter 0-9
FC Inter – FC Honka 0-3
JJK – FC Inter 3-0
TPS – FC Inter 5-1
FC Lahti – FC Inter 2-1

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908