U19: Förlust i ligacupen

Det blev en tung förlust på nya parken i Norrköping för ÖSKs U19-lag.

IFK Norrköping besegrade ÖSK med hela 5-2. En match där lagen hade varsin halvlek spelmässigt. IFK Norrköping hade 2-0 med sig in i paus efter att ha kontrollerat den första halvleken. ÖSK fick fokusera på att ägna sig åt att äga sin egna planhalva. Via snabbe yttern Martin Springfeldt lyckades laget med några farliga kontringar.

Till den andra halvleken gör ÖSK tre byten som gav en injektion till laget. David Johansson, Simon Glännestrand och August Viklund startade alla tre den andra halvleken och detta fick fart på ÖSK-laget.

Den andra halvleken kom att hamna i ÖSK-favör vad gäller bollinnehav och chanser. Under en period i den andra halvleken har ÖSK slagit läger på IFK Norrköpings planhalva och radar upp chanser samt hörnor. Reduceringen kommer genom ett fint anfall där bollen hamnar hos ytterbacken David Johansson som följer med bra och får möjlighet att skjuta, ett skott som målvakten inte kan hålla och August Viklund kan slå in returen. Energi i ÖSK-lägret.

ÖSK fortsätter pressa och det känns att ett 2-2 mål är nära. Istället är det IFK Norrköping som får möjlighet att slå in 3-1 efter slarv i ÖSK. 3-1 känns psykologiskt tungt men laget ortsätter att ösa på och en hörna slagen av David Johansson ger resultat efter att Oskar Fardelin når högst. 3-2 och det nu är ÖSK är på banan igen. Tyvärr stämmer det inte helt för ÖSK i defensiven för dagen och IFK Norrköping kan gå upp till både 4-2 och 5-2.