VD:n vid pennan

Tidig måndag morgon påbörjades veckan av frukostmöte i raskt tempo för ungdomsarbetslösheten i Örebro.

Via projektet matchning.nu ges företagen i Örebro möjlighet att prova på vad några av våra drygt 2 200 ungdomar mellan 19-29 år som går arbetslösa kan bidra med. Tanken är att göra det enklare för företagen att pröva på under kortare tid utan massa administration och vidare förpliktelser. ÖSK engagerar sig som samarbetspartner i projektet och bidrar framförallt med marknadsföring och vidareförmedling av möjligheterna.

Måndagskvällen ägnades åt årsmöte för Örebro läns Fotbollsförbund kombinerat med invigning av jubileumsutställning för ÖLFF: s 75 års firande på Örebro läns museum.

Ett effektivt planerat och utfört Styrelsemöte/Årsmöte/Konstituerande möte i Läktaren AB genomfördes under tisdagseftermiddagen på 4e våningen. Det går bra för vårt samägda bolag med Örebroporten (45 %), Örebro Spelarinvest (45 %), KIF Örebro DFF (5 %) och vi själva med 5 %. Bolaget som förvaltar delar av Norra läktarens lokaler i Behrn Arena och framförallt har Restaurang 4e våningen som hyresgäst ser även till via projektledare att utveckla och driva affärsnätverket Club 254.

Under fredagen bar det iväg till Amsterdam med en del av våra större partners till ÖSK Fotboll. Vår årliga konferensresa engagerade i år 148 deltagare på drygt 100 företag/organisationer i Örebroregionen.

Ett brett utbud av olika inriktningar av föreläsningar under fredag och lördag varvades med relationsskapande aktiviteter och ett avslutande besök på Amsterdam Arena och matchen Ajax – FC Zwolle. Matchen slutade 3-0 till Ajax gav förutom en fantastisk matchupplevelse en hel del utvecklingsuppslag för vår egen arena och matchevenemanget i sig.

Hemkomst söndag kväll för att ladda batterierna för nästa vecka – med årsstämmor, Fotbollsforum Örebro och förhoppningsvis avgörande match mot BK Häcken i nästa helgs avslutande Cupmatch (onödig förlust i lördagens match mot Falkenberg, dock inte en omöjlighet att ett avslappnat Värnamo kan slå ett övertaggat Falkenberg).

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908