Oavgjort mot guldjagande Malmö

ÖSK spelade på torsdagskvällen borta på Swedbank Stadion mot ett guldjagande Malmö FF. Hemmalaget var klara favoriter innan, men fick nöja sig med en poäng efter en riktigt bra insats av ÖSK.

17 935 personer på plats i Malmö och en smått fantastisk inramning av Malmöpubliken. Det var också Malmö som inledde starkast i matchen. Redan efter bara två minuters spel kom första läget men inget som målvakten Tomer Chencinski hade något problem med. Det skulle bli mer dramatiskt senare då domaren Martin Hansson efter en incident pekade på straffpunkten. Det var Simon Thern som hittade en fri Daniel Larsson, Tomer är ute men kommer för sent in i duellen och fäller Larsson. Straff, men ingen varning på Tomer. Miiko Albornoz tar hand om straffen och lägger den i nedre vänstra hörnet, men Tomer är med och räddar straffen!

Det var Malmö som fortsatte pressa trots straffmissen och har en del halvlägen. ÖSK har ett fint anfall efter ungefär 20 minuters spel, tyvärr inget farligt utan nickas undan av Malmös Pontus Jansson. Något senare kommer en udda situation. Det är Emil Berger som blir tacklad av Larsson och landar utanför sidlinjen och ramlar sedan ner mot betongtrapporna ner till spelaringången. Varningen vid situationen går dock till Samuel Wowoah för protest då han var framme och ville ha varning på Larsson.

ÖSK nära ledningsmål

Hittills i matchen har det, förutom straffsituationen, inte varit något riktigt farligt läge för något av lagen. Mest spel på ÖSKs planhalva och Malmö håller i taktpinnen, men ÖSK täcker undan bra och förre Forwardsspelaren Jiloan Hamad är hårt uppvaktad på sin kant och har svårt att komma runt. I den 33:e minuten är det dags för första bytet då en Daniel Bamberg, som kände av en skada, ersätts av Patrik Haginge som går ner på högerbacken. Det kommer sedan en rad av chanser för hemmalaget. Strax efter bytet är det Larsson och Tokelo Rantie som spelar snyggt mellan varandra, precis när ett friläge håller på att dyka upp är Ilir Berisha där och avstyr hela situationen snyggt.

Hemmalaget får i 38:e minuten ett drömläge. Återigen Larsson och Rantie som styr ett anfall där Larsson passar in till Rantie som blir helt fri med Tomer. Han slänger sig i ett försök att rädda och Rantie ska slå bollen över Tomer som liggandes lyckas sparka undan bollen och räddar helt otroligt hela situationen. Snyggt. Sista farliga situationen i första halvlek går till ÖSK. Det är en hörna där Berger slår en låg boll som hittar sig in i straffområdet och till en fri Shpetim Hasani. Johan Dahlin reflexräddar styrningen från Hasanis höft. Riktigt nära ledningsmål för ÖSK. Första halvlek fortsatte med tryck från hemmalaget, men 0-0 blir resultatet i första halvlek.

Crespos snygga kvittering

Andra halvlek fortsätter med press från Malmö och en del lägen för dem. I minut 56 hittar Hamad tidigare straffläggaren Albornoz som på distans drar på ett bra skott. Skottet snuddar vid Mohammed Saeids ben går mot mål och 1-0 till Malmö är ett faktum. Albornoz försöker senare på ett liknande skott då han från distans skjuter precis över ribban. Sedan dags för byten för oss då Patrik Anttonen och Ahmed Yasin går ut till förmån mot Crespo och Valdet Rama. Det är trots bytena fortsatt Malmö som får lägen till en början, men sedan får det effekt. I 69:e minut försöker Rama att hitta in i straffområdet, men tvingas vända om och tappar boll. Rama och täckande försvarare går ihop och blir liggande på marken men då får Haginge bollen. Han går på skott in mot straffområdet där Crespo finns och klackar in bollen in i mål och lurar Dahlin. 1-1 och ÖSK har kvitterat med ett fantastiskt snyggt mål.

I nästa Malmöanfall kommer Rantie fri men Magnus Wikström är med och täcker undan, även om hemmapubliken ropade efter straff. ÖSK får sedan en gyllene chans när bollen i ett anfallsförsök går ut mot Rama som skjuter och Dahlin tvingas boxa ut bollen över ribban och hörna till ÖSK, tyvärr resultatslös. Nästa farliga chans är från skånelaget då Filip Helander nickar i stolpen och Samuel Wowoah sedan lyckas slå ut bollen från straffområdet. Det är sedan Pontus Jansson som försöker få tag på returen, men Tomer väntar ut den och får sig samtidigt en ful tackling av Jansson och blir liggande en kort stund. I samma veva har Berisha kramp och sitter i straffområdet och blir sedan buren ut på bår, och ÖSK som redan gjort sina byten blir en man kort på plan. Berisha kommer dock strax efter tillbaka till spel.

Slutet av matchen är Malmö på bra och skapar i den första övertidsminuten en riktigt bra chans då Wilton Figueiredos skott går förbi Wikström i försvaret, men Tomer är ännu en gång med bra och räddar. ÖSK försöker sig sedan på ett skott, men inget farligt. Det blir sedan ännu en ful tackling av Jansson i Malmö på Tomer i målet och hemmapubliken vill få igång spelet igen, men Tomer blir liggande en stund och får dessutom frispark. Sista minuterna är det en del farliga lägen för de himmelsblåa och det sista som händer i matchen är att de får ett inkast och lyckas med ett anfall, men som tidigare räddar Tomer som spelat riktigt bra i matchen.

Matchen slutar 1-1 och därmed rör ÖSK till det för Malmö i guldstriden. Malmö hade mest press under matchen, men det märktes tydligt att ÖSK hade läst på sin läxa för de stängde ytorna för Malmö och gjorde det svårt för dem. En poäng med på bussen hem från Skåne och återigen visar killarna vilken vilja som finns. De kämpade hårt för att behålla sin poäng och ännu en match visar Tomer upp riktigt fina kvalitéer i målet. Glöm nu inte att sista matchen i Allsvenskan 2012 spelas nu på söndag mot GAIS hemma på Behrn Arena. Välkomna!

Malmö — ÖSK 1-1 (0-0)

1-0 Miiko Albornoz (56')

1-1 Alhassan "Crespo" Kamara (69')