Motståndarkollen: GAIS

Det är två lag som genomgått en riktigt tung säsong som möts på Behrn Arena i den avslutande allsvenska omgången.

Både GAIS och ÖSK är klara för degradering och spel i Superettan 2013.

 ”Makrillarna” från Göteborg är i en organisationsprocess där det hänt mycket senaste tiden. Örebroaktuella Alexander Axén lämnade sitt uppdrag som chefstränare och ersattes av Jan Mak. Efter uteblivna resultat och en tuff förnedring borta mot IFK Norrköping lämnade även Jan Mak sitt tränaruppdrag. För tillfället är det den tidigare U21-tränare Benjamin Westman och Jonas Lundén som tagit över ansvaret. Inför 2013 har GAIS gjort klart med Falkenbergs tränare Thomas Askebrand.

Det finns gott om profiler i dagens GAIS. Den största är förstås Wanderson do Carmo, som dock varit en stor besvikelse för alla GAISare i år.

 När man pratar om GAIS är det omöjligt att inte lyfta fram kaptenen med det stora GAIS-hjärtat – Fredrik Lundgren. Han är en högt aktad spelare i GAIS och tog nyligen beslutet om att lägga skorna på hyllan. En spelare som förtjänar alla hyllningar och som säkerligen blir svår att ersätta inför nästa säsong. Speciellt hans egenskaper som kapten och ledare utanför planen.

   En annan spelare som GAIS får tufft att behålla är unge mittbacken Erik Johansson. Erik kom till GAIS från Falkenberg sommaren 2011 och imponerade direkt. Om han blir kvar i GAIS blir han en framtida nyckelspelare i mittförvaret.

Det finns även en del Örebro-bekanta spelare i GAIS. Jesper Florén, som blev ungdomsproffs i Ajax i ung ålder, är utlånad till GAIS från Elfsborg.

 En annan spelare Örebropubliken lärt känna är Eric Bassombeng. Nyligen blev det dock klart att ”Basse” och Peter Ijeh lämnar GAIS med omedelbar verkan. En inte alltför vild gissning är det funnits en del vid sidan om fotbollen som gjort GAIS att tagit detta beslut.

Det kommer säkerligen vara två offensivt hungriga lag som gör upp om de tre poängen. Låt oss hoppas på en målrik tillställning där ”Sportklubben” tar hem en ny seger och avslutar en tung säsong med flaggan i topp.

Håll koll på

FREDRIK LUNDGREN

33 år - MITTBACK

Kaptenen och ledaren med det stora GAIS-hjärtat. Har tagit beslutet om att lägga skorna på hyllan  efter säsongen. Blir saknad av många i klubben.

ERIK JOHANSSON

23 år - MITTBACK

Kom från Falkenberg sommaren 2011 och har imponerat stort sedan dess. En ryktenas man som blir en stöttespelare om han blir kvar i GAIS nästa år.

DIME JANKULOVSKI

35 år - MÅLVAKT

En mycket rutinerad och trogen målvakt som i sina bästa stunder håller hög allsvensk klass.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908