VD:n vid pennan

En hel vecka utan match, Helsingborgs IF väntar först i slutet av veckan. En vinst där utgör ett måste för att teoretiskt hålla möjligheten levande för Allsvenskt kontrakt 2013.

Vissa i vår nära och kära omgivning ser att så länge ovissheten om nästa års serietillhörighet består hamnar vi i ett sorts vakuum, visst kan man hålla med om att vetskapen gör allt lite enklare planeringsmässigt, men i övrigt är hoppet det sista som lämnar de obotligt optimistiska.

Styrelsemötet i torsdag med våra strategiska inriktningar jämte den framtida organisationen som huvudnummer förlöpte som planerat, nu väntar arbetet med att iscensätta och informera de beslut som togs och vidareprocessa inför de beslut som kommer tas i november och december (vår definitiva budget 2013 antas i mitten av december). Tråkigt att behöva konstatera ett så markant vikande intäktsbidrag från våra hemmamatcher och likaledes minskat stöd för laget på plan. Förståelse finns givetvis för att man vill se sitt lag vinna, men uppmaningen är att Ni som publik behövs nu som mest för att gemensamt med oss ge laget all den energi vi vet att vi tillsammans kan uppbåda.

Styrelsemötet föregicks av ett personalmöte samma dag, där aktuella frågor varvades med vad vi har framför oss tillsammans, dels höstens avslutande matcher och evenemang varvat med den inledande bearbetningen av våra partners inför 2013 men även vad som väntar oss efter årsskiftet fram till nästa års säsongsstart.

Klart är att den tuffa utmaningen som ligger framför oss blir en prövning för oss alla, organisationen kommer i en Superettan-sejour reduceras kraftigt, med ca 25 %. Vi kommer i stort prioritera breda kompetenser framför smala specialistroller, men samtidigt är ambitionen att utvalda resurser även efter nästa årsskifte, 2013/2014, ger oss en stark och konkurrenskraftig grundstomme organisatoriskt.

En trevlig kundaktivitet eftermiddag/kväll på Lanna Lodge i mitten av veckan för våra Team ÖSK partners bjöd på trevligt nätverkande och trevliga upplevelser. Vi var alla djupt imponerade av vad Henrik och Jenny med personal lyckats åstadkomma på Lanna Lodge, kvalité rakt av jämte personlig service i topp – tack!

Jan Karlsson, VD ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908