Tung förlust mot Norrköping

Förstora bilden

Trots många fina chanser blev det förlust för ÖSK. Shpetim Hasani hade flera bra chanser liksom många andra i laget, men det blev ingen utdelning. Hela laget jobbade på bra under hela matchen och det är oförtjänt som ÖSK får gå hem från Behrn Arena utan poäng ikväll.

Bra chanser men ingen utdelning

Matchen började inte i ÖSKs favör då Shpetim Hasani i tredje minuten drog på sig ett gult kort. Detta kom efter ett fint anfall där Patrik Haginge hittar Hasani som provar på skott. Linjedomaren hade flaggan uppe för offside och eftersom Hasani testade skott blev det ett gult kort. Norrköping fortsatte minuter senare med ett fint anfall, men Jonas Sandqvist räddar enkelt. Det var dock ÖSK som hade de hetaste chanserna och efter en kvart hittar Daniel Bamberg William Atashkadeh. Atashkadeh går på skott som David Nilsson i Norrköpingsmålet räddar. Norrköping får minuten senare ett bra läge då Christoffer Nyman avslutar med ett bra skott som går precis utanför. Även senare får de en bra chans då Nyman hittar Nikola Tkalcic, men bollen får en studs på den blöta konstgräsmattan och Sandqvist läser situationen.

ÖSK hade bra press och har en hel del chanser under första halvlek. Efter en hörna går bollen ut till inkast för ÖSK. Yasin hittar Bamberg som skjuter ett bra skott men återigen blir det inget mål. Även Astashkadeh testade lyckan och testade ett distansskott med bra tryck i efter en halvtimmes spel. Efter en frispark av Samuel Wowoah får Norrköping ett bra kontringsläge där Martin Smedberg-Dalence får till ett ganska bra avslut som går över ribban. Strax innan halvtidsvilan får Haginge till en fint inlägg som möts av Hasani, som nickar rakt mot mål men bollen går precis utanför. Ett läge som absolut borde ha blivit mål för ÖSK.

I första halvlek fick vi se bra spel från båda lagen, men det var ÖSK som hade flest chanser. Norrköping hade sin vassaste chans i början av halvleken, men annars är det ÖSK som haft spelet.

Norrköping gör ledningsmålet

Andra halvlek började riktigt bra för ÖSK. Det var ett farligt läge i Norrköpings straffområde där vi med tur kunde ha fått ett ledningsmål. Efter detta kom sedan en kavalkad av målchanser för Sportklubben. Först var det Atashkadeh som får bollen till Haginge, som i sin tur slår ett fint inlägg till Hasani som nickar, men målvakten räddar. Därefter är det lagkaptenen Magnus Wikström som levererar ett gyllene läge till Bamberg, men inte heller då blev det mål. Det såg ut att bli tredje gången gillt för ÖSK när Wowoah tar sig runt på kanten och slår ett kanoninlägg till Hasani, men han nickar ut bollen. Tre riktigt fin chanser som helt klart borde det sista ha blivit mål.

Trots ÖSKs alla chanser var det den 62:a minuten som Norrköping tog ledningen. Det var Tkalcic som kom i vinkel och kunde skjuta bollen över Sandqvist och få in 1-0. Inte helt optimalt arbete av försvaret vid målet och inte heller av Sandqvist. Trots underläge fortsatte ÖSK med ännu fler målchanser. Precis efter målet är det Hasani som ytterligare en gång får ett kanonläge. Denna gång är det ett inlägg från Wowoah som han möter men skjuter precis över. Något senare blir det hörna för oss. En bra slagen hörna av Bamberg där målvakten släpper en retur som Ahmed Yasin får läge på, tyvärr en försvarare i vägen. I 70:e minuten blir det dubbelbyte för ÖSK då Christoffer Wiktorsson och Kalle Holmberg får gå in istället för Haginge och Yasin.

Efter bytena får Grahn ett läge där han vill ha en straff med sig, men får nöja sig med hörna. Återigen en fin hörna av Bamberg och Holmberg presenterar sig i matchen med att få ett bra läge, men får tyvärr felträff. Ytterligare ett byte i form av att Marcus Astvald får komma in och Bamberg får gå ut. Holmberg och Astvald får ett bra anfall, men domaren vinkar av för offside. I slutet av matchen får Atashkadeh till ett bra läge då han testar skott som går något över ribban. Under de resterande fyra tilläggsminuterna är det ÖSK som jobbar febrilt för ett kvitteringsmål, men får tyvärr gå mållösa från matchen.

ÖSK hade större delen av matchen och med ett bollinnehav på 61% förtjänade man mer. Det var offensiven som inte fungerade helt korrekt idag. Chanserna fanns men det var det sista, och det viktigaste, med att få in bollen i mål som saknades. Norrköping har en del lägen, men inget som hotade ordentligt förutom målet. Idag var ÖSK klart värda poäng och en chans att kunna knappa in på Gefle.

ÖSK — Norrköping 0-1 (0-0)

0-1 Nikola Tkalcic (61´)