Inför Syrianska — ÖSK

Förstora bilden

På lördag klockan 16:00 spelar ÖSK borta mot Syrianska i Södertälje. Kubanerna anordnar gratis bussresa dit och Syrianska bjuder på inträdet. Det väntas en stor publik och vi hoppas på att många av våra supporters tar sig till Södertälje.

ÖSK, som senast tog en viktig seger mot Kalmar, åker till matchen med nytänt självförtroende. Senast vändes underläge till en vinst och målskyttet är på allvar igång igen. Det var många målchanser mot Kalmar och med tur hade det blivit ett större resultat än 1-2.

I senaste omgången förlorade Syrianska mot Norrköping på hemmaplan. Med både Gabriel Somi och Sharbel Touma avstängda, samt målvakten Miller skadad blev det för svårt för Södertäljelaget att hålla emot. Norrköping tog ledningen redan efter lite mer än en minut, men trots detta är Syrianska fortsatt på säker mark i tabellen två poäng före Gefle.

Kubanerna har tre bussar med till matchen och förhoppningsvis är det många som tar sig dit på egen hand också. Hela resan samt matchen är gratis. Syrianska bjuder alla på entrén för att ge stöd åt sitt lag i bottenstriden och det väntas bli mycket folk på plats på lördag. Likaså är resan med Kubanerna även den gratis för att ge så mycket stöd som möjligt till ÖSK i kampen om poäng.

Det som såg bäst ut under matchen mot Kalmar var offensiven, som levererade en mängd målchanser men där en hel del inte gick in. Shpetim Hasani fick väldigt bra lägen, liksom Kalle Holmberg och Crespo. Tillslut fick Crespo göra sitt första mål och sedan gjorde William Atashkadeh en nämnvärd comeback där han satte straffen i slutet av matchen och gav segern till ÖSK.

En bra känsla finns inför matchen och hoppet om allsvenskt spel lever vidare. Nu fyller vi Södertälje med svartvita supportrar.

 

ÖSKs tre senaste:

17 september Kalmar — ÖSK 1-2

31 augusti ÖSK — Djurgården 2-3

24 aug ÖSK — Gefle 1-2

Syrianskas tre senaste:

14 september Syrianska — Norrköping 1-2

2 sep Elfsborg — Syrianska 1-0

27 augusti Mjällby — Syrianska 0-2

Truppen mot Syrianska FC

Jonas Sandqvist

Tomer Chencinski

Patrik Anttonen

Samuel Wowoah

Magnus Wikström

Christoffer Wiktorsson

Ilir Berisha

Patrik Haginge

Boris Lumbana

Tobias Grahn

Emil Berger

Mohemmed Saeid

Armend Alimi

Daniel Bamberg

Kalle Holmberg

Marcus Astvald

Ahmed Yasin

Alhassan "Crespo" Kamara

Shpetim Hasani

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908