VD:n vid pennan

Förstora bilden

ÖSK Fotbolls VD Jan Karlsson summerar den gångna veckan under rubrikerna dåtid, nutid och framtid.

DÅTID

Serietabellen ljuger aldrig, den gör oss självklart påminda om en del åtgärder vi borde prioriterat framför annat, vi har inte varit tillräckligt bra, framförallt vår timing i skiften avseende spelare och sportslig ledning.

Erfarenheterna, dyrköpta förstås, tar vi med oss i "kompetensbagaget" bland flera andra i vår strävan framåt.

 

Vad vi också lärt oss är att klubbar som anrika Glasgow Rangers faktiskt kan gå i konkurs, vilket påfrestat och oroat vår ekonomiska ställning onödigt efter försäljningen av Bedoya under fjolåret. Nåväl, vi ser en öppning på den skuld de har till oss på 1,6 miljoner kr, en överenskommelse som säkerställer större delen av skulden och bättrar på en annars ansträngd ekonomi för innevarande år.

 

NUTID

Hur tufft än nuläget ter sig kan man välja att antingen "gråta över spilld mjölk" — lyssna och bejaka alla domedagsprofeter om ÖSKs mörka framtid eller fokusera på den inspirationskälla som merparten utgör av de som hör av sig till oss med positiva idéer och uppslag.

Självklart är många liksom vi själva inom ÖSK Fotboll oroade och oerhört frustrerade, men en sak är alldeles säker och det är att vi kommer tills vi teoretiskt är borta från Allsvenskt spel 2013, kämpa med "näbbar och klor" för att Allsvenskan ska bli verklighet. Veckans match mot Djurgården fick oss att förstå, trots en bitter förlust, vad Per-Ola med manskap kan prestera på plan, vilket ger oss, om ändå litet, hopp om 3 poängare merparten av de återstående matcherna.

 

De lokala elitklubbarnas ansträngda ekonomier har flitigt diskuterats under veckan, vilket självklart sätter fart på olika spekulationer på diverse forum. Vi ger oss inte in i någon politisk diskussion, utan kan bara förklara vår ekonomi kort enligt nedan:

Vår prognos 2012 ligger på minus 5-6mnkr i resultat, vilket kommer balanseras upp via delar av de reserver vi byggt upp under de senaste 5 åren, då verksamheten genererat vinster. Resultatet beror framförallt på starkt vikande publiksiffror med angränsande intäkter, men även skiften av tränare.

 

FRAMTID

Vi har under veckan haft strategimöte i Ånnaboda där bolagsstyrelsens ledamöter diskuterat och lagt förslag till våra långsiktiga strategiska inriktningar.

Självklart har vi redan nu kortsiktiga preliminära planer för två scenarier avseende nästa års serietillhörighet, dock har vi i Ånnaboda fokuserat på hur verksamheten ska utveckla den långsiktiga konkurrenskraften de närmsta 5 åren.

 

ÖSK-dagen i lördags samlade likt tidigare år framtidens generationer — barn och ungdomar, men även vuxna i alla åldrar — de flesta, ja nästan alla sken i kapp med solen, trots 2-3 förlusten dagen innan.

Jag måste erkänna att jag hade grymt svårt att smälta förlusten under kvällen och natten. Alla engagerade och glada supportrar, medlemmar och Örebroare under ÖSK-dagen fick mig på ett mycket bättre humör. Speciellt påverkades jag starkt positivt av alla barn och ungdomar, som alla såg ut att titta framåt i stället för bakåt, med autografblocket och pennan i högsta hugg.

Jan Karlsson

VD ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908