ÖSK föll mot Djurgården

ÖSK Fotboll tog på Fredagskvällen emot Djurgårdens IF hemma på Behrn Arena i Örebro. Djurgården kom till Örebro som seriens formstarkaste lag efter hela 15 raka matcher utan förlust och tre raka fullpoängare och med en glödhet målskytt i Erton Fejzullahu på topp.

Matchen var senarelagd en kvart till 19:15 av säkerhetsskäl då det enligt rapporter varit långa köer på E18 från Stockholm och många busslaster med Djurgårdens fans kom därmed sent till Örebro.  I ÖSK gjorde lånet från AIK, Alhassan ” Crespo” Kamara debut och skapade oreda under ett flertal tillfällen för Djurgårdens försvarare. Efter bara några minuter kom första skottet strax över.

Det var dock Djurgården som gjorde matchens första mål. Kasper Hämäläinen fick efter att ÖSK inte lyckats få bort bollen ur eget straffområde göra 0-1 till gästarna efter en tilltrasslad situation

0-2 kom då dryga 20 minuter var spelade då Filip Hellqvist stötte in 2-0 mellan benen på Jonas Sandqvist. ÖSK kunde dock replikera snabbt då Kalle Holmberg gjorde sitt första Allsvenska mål från en misstänkt position efter att Shepetim Hasani spelat fram.

ÖSK flyttade fram spelet något och fick en hörna i slutskedet av den första halvleken. Samuel Wowoah slog en bra sådan som Magnus Wikström distinkt kunde nicka in kvitteringen på.

Andra halvlek blev en jämn historia. ”Crespo” har ett friläge efter att ha sprungit sig fri men fick inte till avslutet. Istället var det Djurgården som fick läget, bara minuten senare och Erton Fejzullahu får till ett placerad skott vid Sandqvist vänstra stolpe och det var därmed 2-3 till Djurgårdens favör.

Erton som under stora delar av matchen varit osynlig, men som har ett enormt självförtroende och visar prov på vilken härlig målskytt han är.

Några fler mål i matchen blir det inte. ÖSK flyttar givetvis upp laget för att försöka nå ett kvitteringsmål, utan att skapa någon riktigt het kvitteringschans.

Sammanfattningsvis så är ÖSK med i matchen bra och kommer tillbaka strakt trots att gästernas tvåmålsledning, tidigt i matchen. ÖSK fick idag psykologiska mål med sig, både minuten efter Djurgårdens ledningsmål och strax innan paus utan att det leder till några poäng vilket givetvis gör förlusten extra sur.

Alhassan ” Crespo” Kamara var annars en injektion i anfallet och det var bara målet som saknades. ÖSKs tränare Per-Ola Ljung sa på presskonferensen efter matchen att ” Crespo är en stor talang men långt ifrån färdig. Det kommer dock bara bli bättre då han får spela in sig i vårt spelsätt med sina lagkamrater”

Måste även nämna att Djurgården hade ett enormt publikstöd av tillresta supportrar. Imponerande många.

För ÖSKs del väntar närmast Kalmar på bortaplan på Guldfågeln Arena den 17 September.

ÖSK-Djurgården 2-3 ( 2-2)

ÖSK laget från start

Målvakt: Jonas Sandqvist, Backlinje: Samuel Wowoah, Ilir Berisha, Magnus Wikström Christoffer Wiktorsson, Mittfält: Kalle Holmberg, Mohammed Saeid Daniel Bamberg, Armend Alimi, Anfall: Sphetim Hasani, och Alhassan Kamara

Publik: 6809 personer