Inför ÖSK - Djurgården

Förstora bilden

ÖSK tar under fredagskvällen mot Djurgården på Behrn Arenas konstgräs. Matchen går av stapeln klockan 19:00.

Trots att det inte blev poäng i senaste matchen mot Gefle såg spelet bra ut och en bra känsla finns inför matchen mot Djurgården. Offensiven såg ut att ha börjat hittat formen och det som saknades var ett sista mål för att få poäng.

Lånet Alhassan "Crespo" Kamara har nu tränat med laget i en vecka och är tillgänglig till morgondagens match. Förhoppningsvis kommer Crespo att kunna bidra med det sista som saknas i offensiven.   

Lagkaptenen Magnus Wikström är nu tillbaka i truppen efter avstängning. Att ha en sådan viktig spelare på planen gynnar hela laget och bidrar med rutin och ett lugn. Tobias Grahn är skadad och tyvärr inte tillgänglig för spel.  

Djurgården ligger för tillfället på en sjunde plats. Efter en säsong kantad av 1-1 resultat kommer de senast från tre raka segrar och även från 15 raka matcher utan förlust. Det väntas även stor uppslutning från Djurgårdens supportrar som kommer med minst 12 bussar till Örebro. De saknar formstarke Peter Nymann som är avstängd. Djurgården vann över Helsingborg på hemmaplan i senaste omgången.  

I matchen mot Gefle var det många bitar i spelet som stämde och även att det inte blev vinst såg det bra ut. Det som genomsyrade matchbilden var att alla kämpade till slutet för att få poäng och finns den glöden kvar i matcherna som är kvar så kommer poängen att komma.

Precis som tidigare är det målskyttet som behöver komma igång och med förstärkningarna som kommit in offensiven kommer förhoppningsvis utdelningen. Dessutom gjorde Marcus Astvald mål i senaste U21-matchen och kan kanske ha hittat tillbaka till startelvan.

Imorgon hoppas vi på att alla tar sig ner till matchen och stöttar ÖSK i kampen om poängen.

Truppen:

Jonas Sandqvist, Tomer Chensinski, Patrik Anttonen, Ilir Berisha, Samuel Wowoah, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson, Valdet Rama, Emil Berger, Boris Lumbana, Mohammed Saeid, Kalle Holmberg, Daniel Bamberg, Armend Alimi, Alhassan "Crespo" Kamara, Sphetim Hasani, Ahmed Yasin, Marcus Astvald

ÖSKs tre senaste

24 augusti ÖSK — Gefle 1-2

12 aug AIK — Örebro 3-0

6 aug Örebro — Mjällby 0-1

Djurgårdens tre senaste

25 aug Djurgården — Helsingborg 3-1

10 aug Gefle — Djurgården 0-1

6 aug Sundsvall — Djurgården 0-1

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908