Kalle målade och Tomer höll nollan

Sommaren har kantats av förändringar i Örebro SK. Dagens träningsmatch mot AIK var Per-Ola Ljungs första match som ny tränare för klubben & det blev en seger i "premiären". Kalle Holmberg satte matchens enda mål i den 33:e minuten efter fint förspel av Valdet Rama & Markus Astvald.

Ja det blåser en förändringens vinst i klubben och idag var det dags för P-O  Ljung att ta plats på den svartvita bänken. Spelarna har precis kommit tillbaka från sin semester och sedan i måndags har de fått träffa P-O och fått känna på hur det är att ha honom som huvudtränare.

Dagens match skulle ha spelats på Trängen, men på grund av vattensjuk plan så flyttades matchen till Behrn Arena. Alla spelare i A-lagstruppen var inte med, främst på grund av lite små skavanker här och där. P-O valde att ställa upp med en 4-4-2-formation, där Kalle Holmberg bildade anfallspar med vikarierande forwarden Markus Astvald. Innan matchen hade lagen dessutom kommit överrens om att använda sig av så kallade "bandybyten", fria byten.

Matchen började ganska trevande och första halvtimmen innehöll inte så mycket farliga chanser från något av lagen. Farligaste lägena hade Valdet Rama, ett skott från högerkanten, och Kalle Holmberg som så när lyckades skarva in en boll bakom Ivan Turina i AIK:s mål. Kalle skulle dock lyckas överlista Turina, redan tre minuter efter den chansen. ÖSK etablerade spel på AIK:s planhalva och tryckte tillbaka det svartgula försvaret. Valdet Rama fick bollen ute till höger och avancerade in mot mitten. Istället för att avlossa ett skott så hittade Valdet en mycket vacker djupledspassing till Markus Astvald ute till höger. Mackan tog med sig bollen mot kortlinjen och slog en perfekt boll in mot målområdet där Kalle Holmberg kom med bra fart och resolut kunde trycka in 1-0.

Innan halvtidspausen så fick publiken på Behrn Arena se ytterligare två bra chanser. Den första var AIK:s bästa chans, när Daniel Gustavsson fick på ett bra skott efter att runnit igenom ÖSK-försvaret. Tomer Chencinski i ÖSK-målet var på bollen och räddade bra. Den andra chansen var när Mackan Astvald fick skottläge centralt, efter att Daniel Baamberg snott bollen från Daniel Tjernström nere vid kortlinjen. Mackans skott hamnade dock en bit utanför.

I halvtidspausen så gjorde ÖSK tre byten, Ilir Berisha, Patrik Anttonen och Valdet Rama ersattes av Boris Lumbana, Emil Berger och Ahmed Yasin. Av dessa tre utmärkte sig den sistnämnde mest. Ahmed kom in och visade att han var mycket spelsugen. Även Daniel Bamberg byttes ut i den andra halvleken, han ersattes av Simon Leonidsson.

Andra halvlek blev chansfattigare än den första och det hände egentligen inte så mycket i spelväg. Hela laget spelade stabilt idag och de som ges lite extra plus är anfallsduon Kalle Holmberg/Markus Astvald som tog många bra löpningar och fick AIK-försvaret att slita för att hänga med. Alla i laget gjorde en bra match och det var extra kul att se Ahmed Yasin som såg ut att vara riktigt taggad på att få komma igång igen!

Örebro SK 1 - 0 AIK

33' 1-0 Kalle Holmberg

Örebro SK: Tomer Chencinski - Patrik Anttonen (Emil Berger), Ilir Berisha (Boris Lumbana), Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Daniel Bamberg (Simon Leonidsson), Patrik Haginge, Tobias Grahn, Valdet Rama (Ahmed Yasin) - Markus Astvald, Kalle Holmberg