Oavgjort i sista omgången

ÖSK spelade på söndagskvällen 1-1 hemma mot Trelleborg i den trettionde och sista allsvenska omgången. Hemmalaget dominerade stora delar av matchen och tog också ledningen genom Marcus Astvald, men med fem minuter kvar kvitterade gästerna.

I onsdags spelade de svartvita en match  inför 24 000 på Råsunda. I eftermiddags var omgivningen mindre glamourös då endast 4 212 hade sökt sig till Behrn Arena; en publiksiffra som snarare påminner om ÖSK:s siffror i Superettan.

Matchinledningen var en ganska avslagen historia där inget av lagen lyckades skapa några större farligheter. Efter en halvtimme började hemmalaget ta över mer och mer, och då skapade man också ett par målchanser.

Till de bättre chanserna räknades Marcus Astvalds skott som Trelleborgsmålvakten Viktor Noring med nöd och näppe tippade ut till en hörna. Ännu närmare var det när Kim Olsen och Roni Porokara försökte få in bollen i mål i en tilltrasslad situation efter en högerhörna slagen av Samuel Wowoah. Bollens framfart hindrades dock på mållinjen av TFF-försvarare.

Det var dock fortfarande mållöst när domaren blåste för halvtidsvila.

ÖSK ökade pressen mot Trelleborgsmålet i andra halvlek och var ytterst nära att ta ledningen per omgående när Patrik Anttonen sånär kunde styra in en boll från Alejandro Bedoya. Några minuter senare var det fara å färde i andra änden av planen när John Alvbåge missade bollen som han skulle sparka undan. Som tur var fick framstörtande Fredrik Jensen inte tag i den.

ÖSK fick sedan ytterligare ett bra läge när ett inspel från Roni Porokara gick förbi såväl Kim Olsen och Nordin Gerzic, och hittade ut till Patrik Anttonen i den bortre delen av straffområdet. Även denna gång stod Viktor Noring i vägen och fick undan skottet till en hörna.

I den 63:e minuten var undertecknad beredd att plita ner 1-0 när Roni Porokara, efter förarbete av Bedoya och Gerzic, petade sig förbi den sista försvararen centralt vid straffområdeslinjen, men inte heller denna gång hittade bollen in i mål.

Istället kom 1-0 några minuter senare när en TFF-försvare inte fick tag på ett inlägg från Porokara. Bollen hamnade hos Marcus Astvald som avslutade direkt. Målvakten räddade men inte bättre än att returen hamnade hos Astvald, som med vänstern drog in ledningsmålet.

Trelleborg försökte lyfta upp laget efter det, men lyckades inte skapa jättemånga farliga målchanser. Bästa läget var nog i den 75:e minuten, när Alejandro Bedoya uppoffrande kastade sig i vägen för avslutet.

Kvitteringen kom istället i den 85:e minuten när ett inlägg från Joakim Sjöhage hittade en omarkerad Peter Abelsson som nickade in bollen.

ÖSK hade ett par lägen att återta ledningen i matchens slutskede, bland annat genom Porokara som sköt tätt över och efter en hörna i den 93:e. Magnus Kihlberg bröstade ner bollen och sköt, men skottet blockerades. Bollen hamnade istället hos Porokara som i bra läge framför mål fick för mycket kropp under bollen och sköt över.

Till matchens lirare utsågs Viktor Noring för gästerna och Nordin Gerzic för hemmalaget.

Poängen  innebar att ÖSK slutar på en sjätteplats i den allsvenska tabellen 2009.