"Borde fått mer än en poäng"

Trelleborgs Tom Prahl och ÖSK:s Sixten Boström var ganska överens i sina analyser efter matchen, och båda tyckte att hemmalaget förtjänade mer än en poäng.

Gästernas tränare Tom Prahl tyckte inte slutresultatet 1-1 speglade matchbilden.

-Vi vinner en poäng. Jag förstår om Sixten tycker att de förlorade två poäng.

Prahl fortsatte med att konstatera att matchen såg ut som en typisk bortamatch anno 2009.

-Vi skapar inte speciellt många chanser och har svårt att dominera mer än i korta perioder. Vi är ändå nöjda med säsongen som helhet, och det stod ganska tidigt klart att vi skulle klara kontraktet. Men vi har varit för dåliga på bortaplan; det är någonting vi får jobba på.

Sixten Boström tyckte också att ÖSK borde fått mer än en poäng med sig från matchen, trots den tröga starten.

-Vi fick inte igång försvarsspelet riktigt och blev lite stillastående, vilket gjorde att vi sökte svåra lösningar i början med bland annat höga 50-50-bollar på Kim. Men vi fick igång spelet så småningom och började vinna boll högre upp i banan. Vi skapade en del målchanser, men ibland vill det sig inte. Det var en bra prestation i det stora hela, men det fattas ett andra mål.

Sixten fortsatte sin analys med att konstatera att man vid kvitteringsmålet låg lite för långt ifrån motståndarna, och att det är sådant som händer.

-Alla lag i Allsvenskan skapar chanser under en match,  det gäller bara att minimera antalet gånger som dessa resulterar i mål.

ÖSK hade en uttalad målsättning att komma bland de fem bästa i år, men slutade till sist på sjätte plats.

-Det finns alltid en anledning till varför man sätter en viss målsättning. Vi valde att sätta målet högt och var med hela vägen. Inför den sista omgången hade vi fortfarande chansen att nå en femteplats. AIK fick ihop 45 poäng som femma förra året, och det är precis vad vi har nu. Spelmässigt tycker jag att vi har gått framåt, speciellt på bortaplan. Det är viktigt att få bra resultat både hemma och borta.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908