Höstledigt för talangtruppen

Talangtruppens säsong är avspelad och klar. Truppens medlemmar har nu fått en välbehövlig ledighet. Fast så värst lång blir den inte. Redan den 9 november börjar förberedelserna för återkomsten till div 2.

Förra gången laget spelade på den nivån blev det bara ett kort besök.  Året var 2005 och ÖSKs talanglag föll då på mållinjen - en poäng efter men med klart bättre målskillnad än laget närmast över nedflyttningsstrecket.

Adam Eriksson första nyförvärvet.

Redan klar är det första nyförvärvet. Adam Eriksson är en 16-årig central mittfältare som tränat med truppen sedan september. I seriespelet har han dock i år representerat Avesta AIK i div 4. Med truppen kommer även några lovande spelare från ÖSK Ungdoms P93-or att träna. Fram till jul deltar således Lucas Oskarsson och Haris Karameht fullt ut, medan Faris Veskovic och Kenan Grudic är med på deltid" (ca. två pass i veckan).Därefter tas beslut om en eventuell uppflyttning för gott. Dessutom har ju Albin Ek från årets 16-årskull tränat med truppen sedan i våras.

Malic och Johansson intressanta.

Av de spelare som deltog i årets testmatch är det i första hand Arboga Södras målskytt Miralem Malic och Hovas centrala mittfältare Sebastian Johansson, som kan bli aktuella för en övergång till talangtruppen och ÖSK Ungdom. Ingenting är bestämt ännu, men man skall träffas för diskussioner, berättar Håkan Juhlin.

Fem får lämna.

I samband med omstarten blir det som vanligt en del förändringar i truppen. Fem spelare: Daniel Delgado, Yim Ståhl, Sebastian Scharnke, Christopher Kihlgård och Jonas Nilsson får lämna plats för kommande nyrekryteringar och förstärkningar inför nästa års utmaningar. Av dessa anslöt de fyra första till laget i våras, medan Jonas tillhört truppen under två år.

- Det här är den absolut tristaste delen av mitt jobb, kommenterar ÖSKs tipselittränare Håkan Juhlin de svåra besluten. Det här är jätteduktiga, ambitiösa killar och duktiga fotbollspelare. Men i en talangtrupp av vårt slag är det oundvikligt att det ibland blir rätt stor spelaromsättning.

Boris och Edvin tränar med A-truppen under december.

När A-truppen återtar sin träning efter sin höstledighet kommer två av spelarna från årets talangtrupp att finnas med. Det är Edvin Möller och Boris Lumbana som fram till jul kommer att träna ett snäpp högre upp för att försöka kvalificera sig för ytterligare ett steg uppåt i ÖSK-familjen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908