Lars Mosander blir ny assisterande tränare

Det blir Lars Mosander som blir ny assisterande tränare till Sixten Boström.

ÖSK fotboll är överrens med Lars Mosander om ett tvåårsavtal som assisterande tränare. Det har varit viktigt att hitta en person som kompletterar Sixten Boström i sitt ledarskap och tillsammans med övriga i ledarteamet fortsätter att utveckla ÖSK Fotboll mot våra fastställda sportsliga mål.

Lars Mosander är en mycket kompetent tränare som har högsta tränarutbildningen och stora erfarenheter som tränare inom både klubblag och landslag (pojk- och juniorlandslag). Han har också sedan tidigare arbetat med Sixten Boström och assisterat honom i FF Jaro.

– Vi vet att Lars Mosander kommer bli en tillgång i att fortsätta utveckla våra spelare utifrån den goda instruktör han är. Att han arbetat mycket med att utveckla talanger har också varit av vikt då det ligger helt i linje med hur vi vill arbeta med att få fram egna talanger i Allsvenskt spel, säger Lennart Sjögren.

Lars Mosander tillträder som assisterande tränare den 4 januari 2010.

Övrig info:

Lars Mosander kommer att vara tillgänglig på telefon för att svara på frågor under onsdagen. Fr.o.m. Torsdag åker Lars Mosander på semester och kommer därav inte kunna vara tillgänglig. Ta kontakt med oss för att få vidare kontaktuppgifter 019-16 73 00.

Fakta

Lars Mosander

Född: 1960

Tränarutbildning: Pro-JVK, JVK, NuVK samt Steg 3 i Sverige, UEFA Pro-license.

Lars Mosander har under de senaste åren jobbat inom Finlands Bollförbund och då har han bland annat varit tränare för Norra Finlands regionlag 2001-2004, assisterande tränare för U-17 landslaget 2005-2006, ansvarig tränare för U-15/16/17/18 från 2007, assisterande tränare för U-15/16 från 2008 och assisterande tränare för U-19 2009 (hösten). Lars har också varit tränarinstruktör inom Finlands Bollförbund på alla nivåer, men speciellt ansvar för den högre utbildningen.

Lars har även jobbat som talangscout för olika klubbar både i Finland och utomlands.

ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908