Talangtruppen: Knapp förlust mot Carlstad United

Talangtruppens ungdomar bjöd på bra spel, men ett något turligt mål gav gästerna segern.

En svag första halvlek och ett 0-0 resultat och en betydligt bättre andra, men ändå förlust efter ett baklängsmål. För andra veckan i rad blev detta matchbilden, då ett något förstärkt ÖSK Ungdom mötte div 1-laget Carlstad United på Behrn Arena. Mot Hammarby TFF förra veckan kom laget upp till en likvärdig nivå i den andra halvleken efter att ha blivit utspelade i den första. Mot Carlstad United var man det klart dominerande laget i andra halvlek med en "hörnvinst" på 9-1 och några solklara målchanser, som dock inte resulterade.

Mitt i hemmapressen kunde alltså gästerna ta ledningen med en kvart kvar att spela. En dubbel tvåfotare av Carlstads Erik Wennberg i straffområdet friställde Gzim Istref, som snygt satte den högt i mål utom räckhåll för Peter Rosendahl. Det här var egentligen det enda Karlstadslaget fick till i chansväg. De flesta av deras angreppsförsök  avgaddades redan på ÖSKs mittfält eller fastnade på backlinjen. Det som sipprade igenom försvarslinjerna tog Peter Rosendahl effektivt hand om.

ÖSK å sin sida hade två riktigt bra tillfällen att göra mål. I första halvlek hade Jonathan Ring knappt hunnit bli inbytt förrän han fick iväg ett mäktigt skott, som tog i ribban och studsade ut. En bit in på den andra halvleken serverar James Frempong Edvin Möller med en till synes perfekt snett-inåt-bakåt-passning, men Edvin slicar bollen över ur ett läge, där han inte brukar missa. Utöver detta hade hemmalaget några skott, som Hammarbylånet George Moussan i Carlstads mål hade en del problem med att mota. Men som sagt, gör man själv inga mål räcker ett motståndarmål för förlust.

ÖSK startade matchen med fem stycken inlånade utespelare från ÖSKs A-trupp. För både Joakim Gren och Moses Reed var det efter deras rehabiliteringjobb under vintern det första matchtillfället detta år och båda gick av redan efter 37 minuter. Syftet med deras medverkan var ju i första hand att få bekräftat, att allt kändes ok vid matchspel. Hassan Sesay, som inte setts så ofta med A-laget fick spela en dryg timme innan Axel By tog hans plats. James Frempong var den enda av A-spelarna som tillbringade alla 90 minuterna på plan, trots att han som vanligt fick en hel del stryk. Kapningar på honom orsakade bland annat två varningar för Karlstads-spelare som hamnat på efterkälken.

Lasse Zetterlund var trots förlusten rätt nöjd med spelet om än inte med resultatet. ÖSK försvarade sig bra under första halvlek och tog initiativet i den andra. Att det skiljde två divisioner och ca 4-5 år i snittålder mellan de två lagen märktes faktiskt inte speciellt mycket. Framför duktige Peter Rosendahl i ÖSK-målet återfanns en (som alltid) nykomponerad backlinje: Efter det att Moses gått av bestod mittlåset av Simon Karlsson och Gustav Källberg, som båda skötte sig bra. Daniel Björnqvist såg mer hemtam ut efter det att han dragits ner som högerback och till vänster svarade inbytte 15-åringen Axel By för en ny bra insats. Plusbetyg också till mittfältsfyran, från den avige Jonathan Ring över det centrala maskinrummet med idogt jobbande Viktor Lindqvist och Sebastian Scharnke till den alltid lika utmanande James Frempong på vänsterkanten. Längst fram såg det väl denna gång något tunnare ut. I första halvlek blev det mest långbollar mot Edvin Möller och Adam Botvidsson, som de sedan inte fick något grepp på. I den andra halvleken var det i första hand yttrarna Ring och Frempong, som stod för initiativen, även om Adam Botvidsson jobbade hårt matchen igenom med att jaga motståndare och fria ytor.