Talangtruppen: Förlust mot Sköllersta

ÖSK Ungdom dominerade spelmässigt och hade tre ramträffar. Men vad hjälpte det, när gästerna från Sköllersta gjorde matchens enda mål.

Publiken på Behrn Arena hade knappast hunnit bänka sig, då ÖSK Ungdom mötte Sköllersta IF, förrän det var bud på mål. Redan i den tredje minuten springer Adam Botvidsson igenom och prickskjuter i stolpen. Returen mot i princip öppet mål skjuter sedan Boris Lumbana rakt på en liggande målvakt. I matchinledningen är det också i princip bara ett offensivt lag på plan. I den 10 minuten håller sig Adam Botvidsson framme igen, men hans skott tar denna gång i ribban. Efter 20 minuter är firma Möller och Botvidsson väldigt nära att pressa in ett mål vid den första stolpen, men Sköllerstaförsvaret kan avvärja. Sedan är det ÖSKs brasilianska nyförvärv Matheus Carvalhos tur att pricka stolpen på ett hårt volleyskott efter en snygg (och framför allt lång) framspelning från Sebastian Scharnke.

Kallduschen.

Sköllerstas enda egentliga chanser inskränker sig till ett mindre knippe frisparkar från halvdistans, som slås antingen över mål eller på någon försvarande hemmaspelare. Det blir således en ordentlig kalldusch när gästernas Martin Ångman med ca. fem minuter kvar av första halvlek kan placera bollen i ÖSKs mål. Ångman får gott om tid på sig en bit utanför straffområdesgränsen och kan prickskjuta vid ena stolpen. Inte så välförtjänt med tanke på hur spelet så långt hade sett ut, men det är ju målen som räknas. Vid det här laget såg dessutom gästerna rätt trötta ut och det mesta talade för att bortamålet inte skulle vara något större hinder för hemmaspelarna under den kommande halvleken.

Fortsatt hemmapress.

ÖSKs press fortsatte också i andra halvlek, även om de riktigt vassa chanserna nu lyste med sin frånvaro. Inga ramträffar under den andra halvleken och skotten mot mål tog Sköllerstas duktige målvakt Magnus Axelsson hand om på ett förtjänstfullt sätt. I stället var det faktiskt Sköllersta, som mitt i ÖSK-pressen vaskade fram havlekens två bästa målchanser. Först är det Micke Lithell som snurrar upp ÖSKs högerförsvar ordentligt, men varken hans avslutning eller en retur ur öppet läge hittar rätt. Med 10 minuter kvar är det ÖSKs sköllerstaförvärv Daniel Björnkvist, som snuvar sina gamla lagkamrater på ytterligare ett mål, då han räddar på på mållinjen efter en dubbelchans. ÖSK försöker det mesta och skickar i slutminuterna upp nickstarke mittbacken Johan Bolin, som understöd för anfallet, men liksom tidigare under halvleken ser de flesta anfallsförsöken en smula tandlösa ut, även om den talrika Sköllerstafalangen på Norra Läktaren tyckte sig ha ett antal anledningar, att applådera favoriternas lyckade försvarsinsatser.

Bra kantspel.

Det var inte så värst muntra miner i ÖSK-lägret efter matchen, även om laget spelmässigt skapade så pass många chanser att åtminstonde någon av dem borde ha resulterat. De främsta hoten under första halvlek kom längs högerkanten där, Daniel Björnkvist och Boris Lumbana turades om, att sätta Sköllerstas försvar under tidvis hård press. I andra halvlek kom även ÖSKs vänsterback Simon Karlsson samt den inbytte Jonathan Ring fram ett antal gånger, utan att dock kunna hitta fram till någon fri offensiv kraft för ett vettigt avslut.

Det brasilianska nyförvärvet Matheus Carvalho såg till att börja med rätt vilsen ut långt ute till vänster på mittfältet. De gånger han kom in mer centralt i banan fick han mer gjort och utöver stolpträffen hade han ytterligare några skott som inte såg helt ofarliga ut. Av de mer offensiva krafterna ställde som vanligt rörlige Adam Botvidsson till med en hel del besvär för sina motståndare. Sköllerstas målram och en inte alltid perfekt förstatouch gjorde dock att Adam fick gå mållös av planen den här dagen. Halvtidsinbytte Christopher Kihlgård har så här långt haft det tungt under året, men idag såg det bättre ut även om han inte riktigt kom till de skottlägen han hela tiden sökte.

Matchfakta: Karlstad BK - ÖSK Ungom 0-1 (0-1)

39. 0-1 Martin Ångman

Publik: 175

Varningar ÖSK:

Adam Botvidsson (avsiktlig hands)

Johan Bolin (fasthållning)

Laguppställning:

Målvakt: Peter Rosendahl

Backar: Daniel Björnqvist (k), Johan Bolin, Moses Reed (46), Simon Karlsson

Mittfält: Boris Lumbana, Sebastian Scharnke, Viktor Lindqvist, Matheus Carvalho

Anfall: Edvin Möller (46), Adam Botvidsson

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Daniel Delgado, Christopher Kihlgård (46), Gustav Källberg (46), Jonathan Ring (63)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908