Inför ÖSK Ungdom - Sköllersta IF

Ett Sköllerstalag i kanonform kommer till Behrn Arena för att mäta krafterna med ÖSKs talanglag.

Nyuppflyttade Sköllersta IF är ett av tre lag som tagit full pott i serieupptakten och som delar ledningen i div 3 Västra Svealand efter två omgångar. Laget verkar onekligen vara i bra form för tillfället. I Folksam Cup slog man för några veckor sedan ut BK Forward i den ena seminfinalen. Seriepremiären med en bortavinst mot Kungsörs BK följdes upp med en seger över Rynninge IK hemma på Sköllervallen. Detta efter att ha hämtat upp målmässiga underlägen två gånger om. Ett Rynninge som en vecka tidigare hemma hade besegrat Karlstad BK med hela 6-0.

Sköllersta IF

Fjolårets serieseger i närkesfyran i all ära, men lördagsmotståndarnas bästa resultat sedan i höstas är utan tvekan den silvermedalj i futsal, som laget säkrade i SM-slutspelet. Först DM-segern och sedan nationellt avancemang till futsalslutspelet, där dock de senaste årens inomhussuveräner Skövde AIK blev för svåra i finalen. Framgångarna inomhus (man var trea förra året) visar vilken potential det finns i klubben - även om nu inom- och utomhusfotboll inte riktigt är samma sak.

Inför årets utomhussäsong man förstärkt truppen ordentligt med ett antal nyfövärv. Två av dessa, Martin Pettersson och Fedja Jelecak, tillhörde så sent som i höstas ÖSKs talangtrupp och kommer nu således att ställas mot sina tidigare lagkamrater. Samma sak gäller för övrigt Mikael Lithell, som också han hunnit med en vända hos talanglaget, innan han förra sommaren återbördades till sin moderklubb. Laget tränas av Jörgen Gustafsson, på dagtid ansvarig för fotbollsverksamheten hos ungdomsföreningen ÖSK Ungdom, som ju lånat ut sitt klubbnamn till talanglaget. Flera av Sköllerstas spelare har ÖSK Ungdom som moderklubb, så det finns onekligen en hel del beröringspunkter mellan lagen.

Sköllersta IF:s seriematcher

Kungsörs BK - Sköllersta IF 1-2

Sköllersta IF - Rynninge IK 3-2

Sebastian Scharnke fick ta över en av platserna på ÖSKs mittfält efter det att Jacob Nilsson flyttade till Norge.

ÖSK Ungdom.

Talanglaget har överraskat i säsongsupptakten. Trots en kraftig föryngring i leden har man bärgat fyra poäng av sex möjliga mot spelstarka lag som Arboga Södra och Karlstad BK. Fjolårets nykomlingar från ÖSK Söder har blivit veteraner i årets trupp och förra årets nykläckta 17-åringar är i år rätt säkra på att kunna vara med och slåss om en plats i matchtrupperna. För årets lagkapten Daniel Björnkvist, som över vintern kom över från just Sköllersta, blir det säkert ett prestigefyllt återseende med sina tidigare lagkamrater.  

ÖSK kan räkna med en på det hela taget oförändrad trupp jämfört med den som var i Karlstad förra veckan. Ett nytt namn är dock brasilianske Matheus Carvalho, som blev spelklar för ÖSK Ungdom för några dagar sedan. Han kommer närmast från spel med Ordabasy i den kazakiska ligan och har som ungdomsspelare representerat Palmeiras i Brasilien.

Moses Reed fick lite känningar i sina ljumskar mot slutet av förra veckans match, men har lämnat klartecken för spel. I Karlstad saknades Peter Rosendahl på grund av sjukdom. Peter är nu frisk igen och säkert sugen på att få stoppa Sköllerstas bollar. I och med Matheus ankomst får Andreas Ståhl, en av förra veckans ersättare, stiga åt sidan. Ett antal av de yngre spelarna, som inte fått plats i matchtruppen kommer förmodligen att dyka upp i ÖSK Söders laguppställning på söndag. Söder möter då Öfvre Adolfsberg i Närkesfyran och kan använda sig av spelare från talangtruppen tack vare farmaravtalet mellan de två föreningarna.

ÖSK Ungdoms seriematcher

ÖSK Ungdom - Arboga Södra IF 2-0

KBK Karlstad - ÖSK Ungdom 1-1

Spelartrupp:

Daniel Björnkvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Matheus Carvalho, Daniel Delgado, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonathan Ring, Axel Svedberg (mv), Moses Reed, Peter Rosendahl (mv), Sebastian Scharnke,

ÖSK Ungdom - Sköllersta IF

Behrn Arena, 2 maj kl. 13:00

Som vanligt är det fri entré för ÖSKs guld- och silvermedlemmar.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908