Premiärseger för talangerna

Förstora bilden

Ett kraftigt föryngrat ÖSK Ungdom hade inga större problem med att besegra gästande Arboga Södra då årets div 3-spel inleddes på Behrn Arena.

Årets upplaga av ÖSK Ungdom fick bästa möjliga start på den nya säsongen. Trots en påtaglig föryngring i truppen hade laget inga större svårigheter med att besegra gästerna från Arboga Södra, ett lag som ÖSK Ungdom ofta haft påtagliga problem med.

Med undantag för en period mitt i den första halvlek var det hemmalaget som var spelförande och det lag som skapade farligheter framför motståndarmålet. Att det inte blev fler än två får tillskrivas bristande precision hos talangerna och en bra målvaktsinsats av Arbogas Fredrik Hagström.

Två gånger fick dock Hagström lov att kapitulera. Med fem minuter kvar av den första halvleken tar ÖSK ledningen genom Edvin Möller. Adam Botvidsson slår en genomskärande passning på djupet till Edvin, som inte gör som de flesta andra skulle ha gjort i den situationen. Istället för att försöka komma så nära som möjligt rullar han kallt in bollen från en position där de flesta inte ens hade skjutit.

Även dagens andra mål hade något av en överraskningsprägel över sig. Den här gången är Edvin Möllers roll passningsläggarens. Han frispelar Jonathan Ring ute till vänster. Jonathan avancerar mot mål och har en helt fri Adam Botvidsson spelbar centralt i straffområdet. Medan alla väntar och väntar på den förlösande passningen till Adam, avancerar Jonathan för att i sista ögonlicket själv sätta in bollen vid bortre. Minuten var 78. All kvarvarande luft går ur Arbogakillarna och matchen är i princip över. I slutskedet är ÖSK faktiskt nära några gånger att bättra på målskillnaden ytterligare.

ÖSKs ungdomar hade bra med spring i benen och med undantag för en period på en kvart till tjugo minuter i första havlek hade man ett bra grepp om spelet. Hörnstatistiken 10-3 till hemmalaget säger en hel del om matchbilden, även om man givetvis önskar en bättre utdelning på alla dessa fasta situationer. Närmast i det avseendet var Johan Bolin med en nick just utanför och Viktor Lindqvist med ett andravågsskott.

Peter Rosendahl var säkerheten själv i ÖSK-målet, även om han på det hela taget hade en rätt stressfri dag på jobbet. Hans luftspel har definitivt förbättrats under vinterns alla träningspass. I backlinjen stod Daniel Björnqvist för det mesta av det offensiva arbetet i gott samarbete med sin högerbräddare Boris Lumbana, som ofta faller tillbaka och täcker upp för Daniel då denna stöter framåt. Sebastian Scharnke kom under vintern till ÖSK från Rynninge, som tilltänkt back eller högerbräddare. Efter Jacob Nilssons avfärd till Norge flyttades han in centralt, en position som han verkar att trivas allt bättre med. Den rörliga anfallsduon Edvin Möller och Adam Botvidsson terroriserade tillsammans med avige Jonathan Ring Arbogas försvarslinjer matchen igenom.

Matchfakta: ÖSK Ungdom - Arboga Södra IF 2-0 (1-0)

40. 1-0 Edvin Möller (Adam Botvidsson)

78. 2-0 Jonathan Ring (Edvin Möller)