Oavgjort på Karlslund Arena

Förstora bilden

ÖSK och Karlslund gjorde ett mål vardera, då lagen möttes i en träningsmatch på ett blåsigt Rosta Gärde.

Karlslund blev utan match i helgen som var och ÖSK behövde lufta de spelare, som inte fick matchträning mot Åtvidaberg. Perfekt läge för en träningsmatch på Karlslund Arena en blåsig tisdagskväll i slutet av mars.

I en första halvlek där inget av lagen lyckades koppla grepp på det andra var det till att börja med ÖSK som dominerade chansmässigt, främst genom ett antal attacker, som hade sin upprinnelse på högerkanten. Men de bollar som Marcus Astvald slog in mot mål lyckades inte ÖSKs spelare framför mål få slag på. Närmast var väl James Frempong, men hans hårda skott ur snäv vinkel blockerades förtjänstfullt av Karlslunds målvakt Jonas Persson, en av flera spelare i motståndarlaget med ett förflutet hos ÖSK och/eller ÖSK Ungdom.  På mittfältet i Karlslund spelade dessutom utlånade Erik Nilsson den första matchen på sin nya hemmaplan. Två träningar med sina nya lagkamrater har han hunnit med så här långt, berättade Erik efteråt.

Det var ÖSK som började matchen bäst trots en tidvis besvärande motvind. Karlslund fick dock mer att säga till om allteftersom halvleken fortskred. Med ca. 35 minuter spelade är hemmalaget ytterst nära att ta ledningen. En fri Stellan Carlsson chippar bollen över Peter Westman, varför Oskar Johansson får lov att ta på sig rollen av räddande ängel och  rensa på mållinjen. Två minuter senare fanns det dock inga änglar till hands för att förhindra hemmalagets ledningsmål. På en andraboll efter hörna får den från Forward återbördade lagkaptenen Jonas Gredeborn en perfekt träff på halvvolley. Det pressade skottet sitter hårt och lågt vid Peter Westmans vänstra stolpe.

Andra halvlek.

I andra halvlek var det ÖSKs tur att ha vinden i ryggen som extra hjälp i jakten på ett kvitteringsmål. Jakten försvårades dock av att Richard Nilsson, förmodligen helt enligt plan, började byta ut sina spelare ungefär i höjd med 60-minutersmarkeringen. Ut gick några av de mer etablerade spelarna i laget och in kom kvällens bänkspelare, vilka hämtats från ÖSKs talangtrupp. Precis då det sista bytet genomförts (Moses Reed in för Oskar Johansson) kommer ÖSKs kvittering. Det är Edvin Möller, som med en bra volleyträff placerar bollen i Jonas Perssons högra kryss.  Efter kvitteringen söker båda lagen det avgörande målet utan att lyckas. Närmast är Karlslund, som under matchens slutminuter har några hyfsade chanser framför Peter Westman, som dock kan konstera att bollarna passerar på rätt sida om hans målstolpar.

Richard Nilsson tyckte att det var en bra match för de spelare i truppen, som inte fått spela så mycket. Speciellt nöjd var han över hur laget genomförde den första halvleken - då borde det ha blivit några mål. Av spelarna delade han ut plusbetyg till Tommy Wirtanen för dennes fina passningsspel, till Edvin Möller för en väl genomförd match krönt av ett mycket snyggt mål samt till inhoppande Viktor Lindqvist för kloka belut och en bollvinnande insats centralt på mittfältet.

Matchfakta:

38. 1-0 Jonas Gredeborn

75. 1-1 Edvin Möller

Laguppställning:

Målvakt: Peter Westman

Försvar: Tommy Wirtanen (58), Bertin Zé, Oskar Johansson (73), Hasan Sesay

Mittfält: Alejandro Bedoya (60), Edvin Möller (*), Per Johansson

Anfall: Marcus Astvald (67), Yunus Ismail, James Frempong (58)

Ersättare: Peter Rosendahl (mv), Adam Botvidsson (*, 60), Daniel Björnqvist (*, 58), Simon Karlsson (*, 67), Viktor Lindqvist (*, 60), Moses Reed (73)

(*) = tillhör Talangtruppen

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908