Inför ÖSK - Kalmar

I måndags kväll fick vi se ÖSK besegra Helsingbors IF med 2-0 på Behrn Arena. Hemmalaget gjorde en övertygande insats, särskilt med tanke på att Helsingborg hittills varit obesegrade i serien. Efter domarens slutsignal fick ÖSK ta emot hemmapublikens jubel. Fast, nu blickar vi istället framåt! Redan på torsdag kväll kl. 19.00 tar nämligen ÖSK emot fjolårets Allsvenska mästare, Kalmar FF.

I Kalmar har det hänt en hel del inför den här säsongen. Laget har blivit av med stjärntrion Viktor Elm, Patrik Ingelsten och César Santin. En stor del av förra årets målproduktion kom till genom samarbete mellan dessa spelare, så därför föll det naturligt att många undrade inför säsongen, vem som skulle göra Kalmars mål i år. Efter fyra omgångar har vi fortfarande inte fått något definitivt svar på den frågan. Det är dock för tidigt för att dra några större slutsatser om mästarlagets form, men helt klart är att vi kan se tendenser på en småskalig kris. Laget har nämligen inte vunnit en enda match hittills, och bara producerat två mål framåt.

Viktigt att poängtera är att, trots många missade poäng så har Kalmar visat prov på ett konstruktivt och innehållsrikt spel och en stor kämpaglöd. Laget krigade till sig en poäng borta mot Elfsborg och producerade mängder med målchanser i andra halvleken mot Halmstad senast. Framför mål har det som sagt inte ”klaffat” för Kalmar och det verkar vara där skon klämmer. Den negativa anfallstrenden kan dock brytas när som helst, kanske till och med redan nu på torsdag. Landslagsmannen Rasmus Elm och nyförvärvet Daniel Mendes är två Kalmar-spelare som förmodligen kommer att göra allt för att näta mot ÖSK. Vi ska inte heller glömma bort Rasmus Elms superfarliga inkast, ett vasst anfallsvapen, som brukar ställa till problem för motståndarlagen.

ÖSK ser väldigt täta ut bakåt, John Alvbåge har inte släppt in något mål på lite drygt 190 minuter. Framåt börjar det så smått lossna.  Kim Olsen har gjort mål i de två senaste matcherna, så den danske centertankens självförtroende ska det inte vara något fel på. Dessutom behövde inhoppande anfallaren Emra Tahirovic bara några minuter på sig, senast mot Helsingborg innan han snygg rullade in sitt för årets första allsvenska mål. Så Kalmar ställs inför ett lag med ett ökat självförtroende, framför allt i och med segrarna mot Örgryte och Helsingborg.