Inför IFK Sunne - ÖSK Ungdom

Söndagens hängmatch tar talangtruppen på årets längsta resa - 17 mil till Sunne. Matchen är den enda söndagsuppgörelsen i seriens fjärde omgång.

IFK Sunne är på det hela taget en okänd storhet för ÖSKs del. I 22 år har laget hållit sig väl gömt i det värmländska seriesystemets undervegetation. I början av 2000-talet återfanns laget till i div 5. År 2005 vann man sin serie och tog sig till värmlandsfyran. Det första året i fyran blev det en tredje plats. Året därpå (alltså 2007) kom man tvåa men fick se IF Eker före sig i kvalserien. Förra året lämnade man dock inget åt slumpen och vann fyran övertygande fem poäng före starka Strömtorp och 14 poäng före treans IK Arvika. Noterbart är att laget, där ingen är äldre än 25 år, till övervägande delar består av spelare som tagits fram inom ramen för klubbens ungdomsarbete. Spelare att hålla ett extra öga på är de två mittfältarna Erik Erencrona och Carl Nyström.

IFK Sunne är helt klart ett lag som är på väg uppåt i seriesystemet. En stor andel i framgångarna har säkert tränaren "Stefan Såta Johansson" som nu är inne på sitt femte år med klubben. Hans framgångar har även uppmärksammats på distriktsnivå och förra året utsågs han till Årets tränare i Värmland av Värmlands Fotbollförbund.

Årets säsong har dock börjat mindre bra för fryksdalingarna. Visserligen oavgjort 2-2 mot Adolfsberg på Behrn Arena i den första omgången, men sedan två tunga uddamålsförluster. Både mot Kungsör hemma på Kolsvik och mot Rynnninge på Grenadjärvallen släppte man sent till det mål som blev skillnaden mellan oavgjort och förlust. En på det hela taget jämn match mot Rynninge i den senaste omgången visar, att laget har kvaliteter även om man ännu inte riktigt kunnat omsätta dessa i seriepoäng. Bäste målskytten så här långt med sitt namn på tre av lagets fem mål är Fredrik Johannesson.

IFK Sunnes seriematcher:

Adolfsbergs IK - IFK Sunne 2-2

IFK Sunne - Kungsörs BK 1-2

Rynninge IK - IFK Sunne 3-2

ÖSK Ungdom

Talangtruppens lag har så här långt blandat och gett med ett slutresultat av varje sort i poängkolumnen. Senast blev det en sur 1-0 förlust mot Sköllersta efter det att ÖSK dominerat spel- och chansmässigt, men Sköllersta gjort matchens enda mål. Söndagens match är av stor betydelse för båda lagen. IFK Sunne behöver tre poäng för att inte riskera att hamna i den bottengrupp på tre lag, som ser ut att bildas i slutet av tabellen. ÖSK å sin sida vill nog väldigt gärna ha en fullpoängare för att om än hjälpligt hänga med i tabellens övre delar.

Bortagräs på vårarna brukar inte vara lagets favoritunderlag. För några år sedan vann man en enda match på bortaplan under vårsäsongen och det var mot Västeråslaget BK30, som också spelar på konstgjort. På senare år har det dock sett bättre ut på naturligt underlag och att döma av den oavgjorda matchen mot Karlstad BK vållar vårgräset i år inte några större problem för laget.

Jämfört med den senaste matchen mot Sköllersta har Lasse Zetterlund & Co nöjt sig med att göra en ändring i sin trupp. Daniel Delgados plats tas av 16-årige Axel By. Förmodligen därför att Daniel spelade med ÖSK Söder på fredagskvällen. Med till Sunne reser den brasilianska mittfältaren Matheus Carvalho, som debuterade för ÖSK i den förra matchen. I Sunne kommer han för övrigt att stöta på en landsman i den 19-åriga anfallaren Michael da Silva.

ÖSK Ungdoms seriematcher:

ÖSK Ungdom - Arboga Södra 2-0

Karlstad BK - ÖSK Ungdom 1-1

ÖSK Ungdom - Sköllersta IF 0-1

Spelartrupp:

Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Axel By, Matheus Carvalho, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Victor Lindkvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Moses Reed, Jonathan Ring, Peter Rosendahl (mv), Sebastian Scharnke, Axel Svedberg (mv)

IFK Sunne - ÖSK Ungdom

Kolsvik, 10 maj kl 16:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908