Ale poängräddare mot Häcken

ÖSK hämtade upp ett 0-2-underläge mot Häcken i matchens slutskede, och stor poänghjälte var inhopparen Alejandro Bedoya som gjorde båda målen.

ÖSK var ute efter revansch för två raka förluster mot Häcken när lagen möttes för tredje gången på kort tid på Rambergsvallen på måndagskvällen.

Matchinledningen var också jämn och de svartvita hade ett bra anfall som dock avslutades med ett skott över av Nordin Gerzic. Hemmalaget å sin sida hade efter 20 minuters spel ett långt anfall där ÖSK hade svårt att få bort bollen. Det avslutande skottet av Paulinho fångades dock av John Alvbåge.

Häcken tog istället ledningen efter en halvtimmes spel, när man återigen anföll farligt på sin vänsterkant. Paulinho passade fram Mathias Ranégie som i sin tur hittade Jonas Henriksson. Henriksson förlängde vidare till John Chibuike som fintade bort Magnus Wikström och avslutade kallt utom räckhåll för Alvbåge.

Dryga fem minuter senare var det nära att Häcken kunde öka på sin ledning, men Alvbåge lekte vägg när Jonas Henriksson plötsligt var fri i mitten.

ÖSK genomförde två byten i halvtid. Bertin Zé ersatte Magnus Wikström som knockades i den första halvlekens slutskede. Dessutom ersatte Tommy Wirtanen Markus Astvald som högerytter. I en intervju med PPV sa Sixten Boström att han ville se snabbare omställningar och snabbare fötter när man erövrade bollen.

Det såg ut som att laget hade hörsammat önskemålen, då man inledde andra halvlek piggt och hade ett par bra anfall. Bästa chansen kom efter en frispark som tog i muren och gick ut till Patrik Anttonen som sköt tätt, tätt utanför den bortre stolpen.

Istället kom en kalldusch efter en timmes spel, när Mathias Ranégie i fritt läge till vänster spelade in bollen till Jonas Henriksson som lurade Alvbåge med att skjuta lågt vid första stolpen. Bollen höll knappt styrfart, men rullade ändå in över mållinjen och 2-0 var ett faktum.

Med tio minuter kvar gjorde ÖSK sitt tredje och sista byte, då Alejandro Bedoya ersatte Kim Olsen i anfallet. Några minuter senare hade amerikanen gjort sitt första allsvenska mål. Det var Fredrik Nordback som via en motståndare spelade fram Tommy Wirtanen på högerkanten. Wirtanen avancerade in i straffområdet och serverade Ale, som rullade in reduceringen.

Strax före full tid hittade Wirtanen Bedoya ännu en gång med ett fint inlägg. Bedoya bröstade ner bollen och dundrade bestämt in kvitteringen med högern.

ÖSK:s nästa match spelas hemma mot Örgryte 3/8 kl 19.