Talangtruppen: Årets första fyra

Förstora bilden

Efter en jämn och mållös första halvlek kopplade ÖSKs talanger greppet mot Örebro Syrianska i andra och kunde ta hem en fyramålsseger.

Med 0-0 matchen i vårderbyt i relativt färskt minne verkade det i halvtid som om även höstmötet mellan ÖSK Ungdom och Örebro Syrianska skulle kunna sluta mållöst. Kvällens två lag tog ut varandra rätt bra under de första 45 minuterna och målchanserna var få. ÖSK tvingade som vanligt fram en hel del hörnor som man sedan misslyckades att göra någonting av.

Björnkvist nära mål i första.

Närmast ett mål var hemmalagets Daniel Björnkvist som fick se ett långskott/inspel mot Syrianskas mål ta i ribban bakom en överraskad målvakt. För gästerna hade den tidigare Ölme-spelaren Emmanuel Ekeh ett bra tillfälle, då han skapar sig utrymme framför ÖSKs mål och skjuter ett hårt skott, som dock Peter Rosendal i ÖSKs mål kan tippa över. ÖSKs anföll på bred front, men utan riktigt få till det framför mål. Främst är det James Frempongs raider på vänsterkanten som vållar stora problem för motståndarförsvaret.

Firma Jidsjö & Frempong fixar ledningsmålet.

Andra halvlek fortsätter till att börja med ungefär som den första slutade med ett spelmässigt intitiativ för ÖSKs talanger, som dock inte får ut mer än ett antal resultatlösa hörnor för sina bemödanden. Tio minuter in i halvleken kommer så det efterlängtade ledningsmålet. James Frempong slår en väl avvägd frispark in mot mål och en rätt fri Michael Jidsjö nickar snyggt in ledningsmålet vid främre. En känsla av lättnad sprider sig hos den svartvita delen av en efter omständigheterna rätt välbesatt läktare. För ÖSKs med seriens bästa försvar  brukar ett inspelat mål vara ett bra steg på vägen från en till tre poäng.

Fortsatt ÖSK-dominans.

Efter baklängesmålet borde syrianerna enligt gängse fotbollspraxis ha gått över till ett offensivare spel, men av detta såg man inte så mycket. Orken fanns väl inte där för att kunna ställa om till motoffensiv. ÖSK fortsatte istället att dominera skeenderna på planen och bland annat är Boris Lumbana vid två tillfällen ytterst nära att öka på ledningen. Ett hårt pressat skott på en andraboll går just utanför och det skottet var definitivt värt ett bättre öde. Hade det gått på mål hade det blivit mål

.

Adam springer igenom.

Istället blir det den rörlige och irrationelle Adam Botvidsson som punkterar matchen 10 minuter efter ledningsmålet. Efter lite hit-och-dit spel i syrianskas försvarsled hamnar bollen hos Adam, som springer igenom och sätter matchens andra mål högt vid närmsta stolpen. Mycket snyggt speciellt om det var där han siktade (och det lär han väl säga att han gjorde).

Matusala utvisad.

Några minuter senare får gästernas mittback Michael Matusala se sitt andra gula kort och spiken sitter ännu djupare i Syrianskas kista. ÖSK fortsätter att skapa målchanser utan att riktigt få till det förrän i matchens slutminuter. Då når en långboll från Adam Botvidsson fram till inbytte Kalle Holmberg, som vänder ut och in på en försvarare innan han demonstrerar vilken effektiv målskytt han är. Det var mål för andra matchen i rad för Kalles del, trots att han ännu inte fått starta någon match som en av de elva. Två minuter senare ser även Boris Lumbana till att han trots allt kommer med i målprotokollet. Denna gång är det Kalle Holmberg som står för assisten och Boris lyckas efter en del om och men tråckla in bollen vid främre.

Rättvis hemmavinst.

ÖSK vinner matchen välförtjänt om än något mål för stort. Det blev lite väl poröst i gästernas försvar under slutminuterna. Syrianska bjöd på riktigt bra motstånd fram till ÖSKs ledningsmål och inte förrän de blev en man kort kändes de ofarliga. För ÖSKs del har förstärkningarna från A-truppen betytt en hel del. Laget ser nu betydligt farligare ut anfallsmässigt och på så sätt får man även bättre betalt för sitt starka försvarsspel.

Stabilt i alla lagdelar.

I onsdagskvällens match såg det stabilt och bra ut i alla lagdelar och Lasse Zetterström ville efter matchen inte ens dela ut några individuella rosor utan betonade laginsatsen och den positiva inställningen. Förmodligen årets bästa match så här långt, tyckte Lasse.Daniel Björnkvist, åter efter en lårkaka, hade god nytta för sin snabbhet vid några tillfällen, då han avvärjde hotande situationer. Boris Lumbana började matchen som vänsterback och avslutade som central mittfältare. Han har väl snart spelat på alla positioner utom målvaktens. Viktor Lindqvist är som vanligt på gränsen till omöjlig att passera centralt och -kanske inspirerad av sin nye partner Gustaf Lundholm - har han börja ta offensiva löpningar också.  Anfallsmässigt ser det för tillfället mycket bra ut. Edvin Möller regisserar som vanligt anfallen. James Frempong dominerar på sin vänsterkant. Michael Jidsjö är effektiv framför mål och Adam Botvidsson ser allt piggare ut. Kalle Holmberg gjorde ett nytt piggt inhopp och hann med att få både ett mål och en assist under de dryga 20 minuter han var på planen.