Nytt toppmöte för talanglaget

ÖSK Ungdom reser på lördagen till Karlstad för match mot serietvåan FBK Karlstad. En match som båda lagen behöver vinna för att behålla någon slags tätkänning.

Det är hårt i toppen av div 3 Västra Svealand. Hälften av lagen har placeringar som matchar ambitionen att vara med då uppflyttnings- och kvalplatsen delas ut efter avslutad serie. Sexan Örebro Syrianska förlorade visserligen mot ÖSKs talanger i den senaste omgången och har åtta poäng till topplaceringen, men serien är jämn och resultaten ofta överraskande.

FBK Karlstad.

B

etydligt närmare till toppen har ÖSKs lördagsmotståndare eller en poäng för att vara exakt. Onsdagens derbyomgång var inte så lyckosam för värmlänningarna. En klar förlust till lokalrivalerna från Karlstad BK innebar att man fick lämna över tätplaceringen till dem. Så det finns förmodligen en hel del revanschlusta som man vill få utlopp för då ÖSK Ungdom kommer på besök. Revansch vill man säkert även ha för våromgångens möte, då ÖSK rätt enkelt manövrerade sig fram till en 3-0 vinst. Målmässigt sett var det ÖSKs största vinst under våren, men då bör det givetvis nämnas att FBK spelade med 10 man under hela andra halvlek sedan man fått sin målvakt utvisad efter två gula kort.Precis som för ÖSK Ungdom är FBK i hög grad en talangförening med en låg medelålder på sitt lag. I den senaste matchen, lokalderbyt mot KBK, avslutades till exempel matchen med en backlinje bestående av fyra 17-åringar. Lagets största talang Per Frick, som under våren var bäste målskytt, plockades under sommaren upp av Elfsborg, så det är offensivt ett något försvagat lag som ÖSK ställs emot. Efter Fricks flytt så är det i första hand Damir Maglic som stått för de offensiva kvaliteterna medan den dominante Amir Noajnas styr och ställer på mittfältet.FBKs höstform får väl så här långt beskrivas som vacklande. Två knappa segrar mot Sunne och Sköllersta som slåss kring nedflyttningsstrecket, samt två rätt ordentliga förluster mot Ölme och KBK, som tillhör de lag som slåss i tabellens övre regioner.

FBKs höstmatcher.

FBK Karlstad - IFK Ölme 0-3

IFK Sunne - FBK Karlstad 0-1

FBK Karlstad - Sköllersta IF 2-1

Karlstad BK - FBK Karlstad 5-0

ÖSK Ungdom

Efter en vårsäsong som i hög grad präglades av målsnålhet - både framåt och bakåt - har ÖSKs talanglag nu fått en ordentlig vitamininjektion genom att Michael Jidsjö och Gustaf Lundholm från A-truppen för hösten knutits till laget. Dessutom har man kunnat låna ner James Frempong, som under de minuter han varit på plan med eftertryck dominerat sin vänsterkant. Försvarsspelet har trots Johan Bolins frånvaro varit fortsatt stabilt, och man är obesegrade hittills i höst. Det klena målskyttet var ett stort problem under våren. Nu har man gjort sju mål på de två senaste matcherna, så den "detaljen" verkar vara på väg att ordna sig.

ÖSKs höstmatcher

Rynninge IK - ÖSK Ungdom 0-0

ÖSK Ungdom - Kungsörs BK 1-1

Adolfsbergs IK - ÖSK Ungdom 1-3

ÖSK Ungdom - Örebro Syrianska 4-0

Till matchen i Karlstad tvingas ÖSKs tränare undvara James Frempong, som fick känningar i baksidan av låren under matchen mot Örebro Syrianska. Ingenting allvarligt, men det finns  heller ingen anledning att chansa i det här läget. Johan Bolin är med i träning igen, men får vänta till nästa vecka innan det blir dags för spel för hans del. I hans frånvaro har Simon Karlsson och Gustav Källberg skött mittbacksjobbet på ett förtjänstfullt sätt.

ÖSKs spelatrupp.

Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlsson (mv), Karl Holmberg, Michael Jidsjö, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal (mv)

FBK Karlstad - ÖSK Ungdom Örsholmen, 15 augusti kl. 15:00

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908