ÖSK chanslöst mot BP

Förstora bilden

ÖSK mötte Brommapojkarna borta på Grimsta IP på söndagseftermiddagen, men fick inte mycket vettigt uträttat. Hemmalaget tog ledningen redan efter knappa två minuter, och vann till slut med komfortabla 3-0.

Drygt 2000 åskådare hade hittat till Grimsta IP för oktobermötet mellan BP och ÖSK, och de flesta kunde nöjt beskåda ett ledningsmål för hemmalaget per omgående. Eric Bassombeng, som var tillbaka i startelvan, blev av med bollen på egen planhalva, och Olof Guterstam hittade Maurizio Albornoz med ett inspel som den senare styrde i mål.

De svartvita hade förtvivlat svårt att komma in i matchen och lät sig gång på gång stressas till misstag på egen planhalva. Efter en kvarts spel var det nära 2-0 när ett skott tog i ryggen på Miiko Albornoz och Alvbåge reflexräddade på mållinjen. Albornoz stod dock offside i det läget.

BP hade bud på 2-0 flera gånger om i den första halvleken. I den 25:e minuten var det Pinones-Arce som fick ett bra läge efter ännu ett bolltapp i uppspelsfasen. Och ett par minuter senare sköt Philip Haglund i stolpen. I den 36:e minuten räddade Alvbåge ett skott utifrån som touchade Olof Guterstam. Och i slutet av första halvlek hade man ytterligare en chans när Almebäck hamnade i trubbel och tappade bollen. Då sköt Philip Haglund utanför istället för att försöka spela in till en hyfsat omarkerad Guterstam.

De svartvita hade med andra ord mycket att prata om i halvtid. Det enda positiva var nog att man trots BP:s spelövertag bara låg under med 1-0. Till PPV sade Sixten Boström inför andra halvlek att det man behövde göra var att börja spela som ett lag, och få till bättre passningsspel och rörelse.

ÖSK började också bättre i andra halvlek, och oroade för första gången i matchen motståndarnas defensiv. Det var dock ingenting som höll i sig särskilt länge.'

I den 52:a minuten råkade Fredrik Nordback pricka Nordin Gerzics näsa med en rensning, och när den senare var ute vid sidlinjen och blev omplåstrad passade BP på att lyfta upp laget och trycka in 2-0. Minuten senare kom och trean när Pinones-Arce gjorde bort Michael Almebäck vid kortlinjen och spelade Guterstam som placerade in bollen.

Resten av matchen var mest en transportsträcka. ÖSK försökte få ordning på spelet med byten och omformationer, men lyckades aldrig riktigt hota hemmalaget. Snarare så kunde BP med lite flyt gjort något mål till. Bland annat hade Petrovic ett hårt skott som tog i ribban och dessutom gjorde Alvbåge en fin räddning på Miiko Albornoz skott i den 64:e minuten.

För BP innebar segern med all sannolikhet förnyat allsvenskt kontrakt.