En poäng trots fyra motståndarmål

ÖSK tog emot tabelljumbon Örgryte på måndagskvällen. Hemmalaget totaldominerade första halvlek, men ända gången motståndarmålet fick påhälsning var efter en olycklig bakåtnick av ÖIS-backen David Leinar. Gästerna chocköppnade andra halvlek med två snabba mål, men i slutet av matchen sprang man in ett andra självmål och fastställde det oavgjorda slutresultatet.

ÖSK-lirarna hade uttalat innan match att man skulle spela för stroke-drabbade lagkamraten Yunus Ismail, och vid line-up vecklade man också ut en banderoll med texten "Du är alltid en av oss Yunus", vilket bemöttes med applåder av hemmapubliken.

Det var också de svartvita som dominerade inledningsvis. Redan efter 20 sekunders spel hade man skapat en vänsterhörna som Bedoya vid första stolpen nästan nådde upp till. I andravågen gick bollen tillbaka till hörnläggaren Nordin Gerzic, som tog sig in i straffområdet och sköt lågt men tyvärr på fel sida om målvaktens högra stolpe.

Efter en hörna i den sjätte minuten fick Patrik Anttonen ett bra läge och drog till direkt på volley, men tyvärr gick det skottet över.

Ledningsmålet kom istället en kvart in i matchen. Anttonen måttade ett inlägg med vänstern, som ÖIS-backen David Leinar nickade i en vacker båge in bollen i eget mål.

Efter ledningsmålet skapade de svartvita jätteläge efter jätteläge, men utan att lyckas öka på ledningen. Bedoya sköt strax utanför från straffområdets högra hörn; samma Bedoya var nära att hitta Kim Olsen med en elegant klack i offensivt straffområde; Porokara hittade Bassombeng med en snett-inåt-bakåt passning, men kameruanen fick en snedträff och skottet skruvade sig utanför; Porokara flygnickade över på Gerzic inlägg; Gerzic sköt utanför i liknande läge som Bassombeng fick...

Statistiken efter första halvlek skvallrade om dominansen: bollinnehavet var 61-39 i ÖSK-favör och avsluten summerades till 9-0. Tyvärr för ÖSK:s del så gick nästan alla avslut utanför, och Leinars självmål var det enda som gjordes i första halvlek.

Gästerna chocköppnade andra halvlek genom att göra två snabba mål. Först genom Alvaro Santos, som fick ett friläge som luktade offside lång väg. Vinkningen uteblev, och trots att Alvbåge var på bollen var kvitteringen ett faktum. Ett par minuter senare kom ett fint inlägg från ÖIS högerkant och Allbäck hann dit före Alvbåge, och petade in 1-2. En riktigt kalldusch för hemmalaget som fick lära sig den hårda vägen att överlägsenhet inte vinner några matcher åt en.

Per omgående efter ÖIS ledningsmål skickade Sixten ut nyförvärvet Adriano för att värma upp, och efter en timmes spel ersatte brassen Eric Bassombeng. Det var ytterst nära att bli omedelbar succé, då brassen med sin första touch bröstade ner bollen till sig själv och drog till med en bicycleta mot bortre krysset. Tyvärr gick även den bollen utanför; det avslutet var verkligen värt ett bättre öde.

Strax därefter hade Kim Olsen ett bra nickläge, men också den bollen passerade stolpen på fel sida.

Med tio minuter kvar kom Marcus Astvald in istället för Alejandro Bedoya. Några minuter senare var det nära att ÖIS kunde punktera matchen då Nicolas Sandberg fick ett friläge. Sandberg rullade bollen förbi Alvbåge, och undertecknad var beredd att anteckna 1-3 - men bollen gick till slut utanför.

I den 85:e matchminuten kom istället kvitteringen, när Marcus Astvald slog in ett lågt inlägg som ÖIS Dennis Jonsson sprang in i eget mål. Ett andra självmål för gästerna, alltså.

Efter kvitteringen fortsatte ÖSK trumma på och letade efter ett segermål. Porokara hade ett farligt inspel från vänsterkanten, som dock ingen nådde fram till, och på övertid var det riktigt trassligt i ÖIS straffområde, när Kim Olsen sköt från nära håll. 2-2 stod sig dock till slutsignalen.