Stark spurt gav tre poäng

Förstora bilden

ÖSK Ungdom hamnade i trångmål mot gästande Sunne när man hamnade i 0-1-underläge efter en hörna i den andra halvleken. I den 84:e minuten kom dock kvitteringen, och två och en halv minut in på stopptiden gjorde man också 2-1. Efter ytterligare ett mål på övertid skrevs slutresultatet till 3-1.

ÖSK Ungdom, som jagar en plats i division 2, inledde piggt och hotade framför allt genom James Frempong under den första halvleken. Det var James som sköt en bit utanför från straffområdets vänstra del, det var James som dundrade iväg en direktvolley på Adam Botvidssons inlägg och det var James som slog hörnan som Botvidsson lobbnickade i ribbans överdel.

I mitten av den första halvleken hade också Edwin Möller ett bra läge när han vände bort en motståndarförsvarare och plötsligt hade yta bakom backlinjen. Möllers skott passerade målvakten, men hamnade tyvärr i burgaveln istället för i mål.

Några minuter före halvtid drogs James Frempong ner i offensivt straffområde, och domaren pekade tveklöst på straffpunkten. Simon Karlsson klev fram för att ta den, men lyckades inte överlista gästernas målvakt. På returen högg flera svartvita, men bollen smällde i reklamskyltarna bredvid målet istället för att gå i mål.

Frempong var fortsatt pigg i den andra halvleken och hade flera bra inspel som kunde ha resulterat i ett ledningsmål. Istället fick Sunne chansen att sticka upp efter en timmes spel när Erik Ehrencrona bröstade med sig bollen in i straffområdet och sköt lurigt utanför bortre stolpen.

Några minuter senare fick Sunne en högerhörna. Patrik Liikamaa prickade lagkompisen Jan Nilssons panna och den klockrena nicken gav gästerna ledningen. Peter Rosendahl i ÖSK-målet ville få målet bortdömt, då han menade att den utåtskruvade hörnan varit över kortlinjen.

Målet kom som en chock för ÖSK, som flyttade upp mer och mer folk i jakten på kvitteringen. Man hade dock svårt att komma till heta lägen, och Sunne-spelarna motade undan de flesta inläggsförsöken.

ÖSK gick över till trebackslinje och resultatet kom i den 84:e minuten då ett perfekt inlägg från högerkanten nickades in av Adam Botvisson. Tyvärr missade undertecknade vem som slog det fina inlägget.

Det såg också ut att bli oavgjort, för när två och en halv av de tre tilläggsminuterna hade spelats stod det fortfarande 1-1. Men då dundrade Michael Jidsjö ÖSK U:s ledningsmål från den centrala delen av straffområdet. Bollen satt som klistrad i nättaket; mycket vackert.

Ett besviket Sunne försökte såklart kasta fram allt de hade efter avspark, och fick också till en högerhörna. Men istället för en kvittering kom 3-1 för hemmalaget i den 95:e minuten, då James Frempong på en kontring spelade fram Christopher Kihlgård, som bara hade att bredsida in bollen vid den bortre stolpen.

Tre poäng till hemmalaget således, och fortsatt toppkänning i division 3.