Uppskattad funktionärsresa till Söderstadion

Vid 13-tiden på söndagseftermiddagen avgick en nästintill fullastad dubbeldäckare från Behrn Arena i riktning mot Söderstadion i Stockholm. Alla våra duktiga funktionärer, som gör ett ovärderligt jobb i det tysta, hade blivit bjudna på bortamatchen mot Hammarby. Förutom matchbiljett erhöll varje deltagare dessutom en spelkupong från Svenska Spel. Ett slumpmässigt utvalt siffertipsresultat fanns på varje spelkvitto, men naturligtvis inga hemmasegrar. Dessutom berikades varje ÖSK:are med var sin sittdyna, penna och CD-skiva.

 

Vid Råbyhed utanför Eskilstuna gjordes ett matstopp då en läcker pastasallad med kyckling inmundigades och slutligen nåddes arenan en halvtimme före matchstart klockan 17.00. Strax innan avspark ställde sig alla Bajen-fans plötsligt upp och sjöng Kenta Gustafssons gamla raspiga Melodifestivaldänga från 1970-talet. Vi örebroare som trodde att denna låt var bortglömd och begraven för länge sen, hajade verkligen till. Men den verkade vara någon slags signaturmelodi eller kampsång för Bajen.

 Ett mörkt regnmoln hängde över Söderstadion och en bit in i matchen kom också en riktig skur som gjorde planen något svårspelad. Regnet gjorde luften kyligare och något mål att värma sig med infann sig inte heller. Det skulle dock komma i den andra halvleken då vi kunde lätta från våra träbänkar och skrika rakt ut, hela tiden medvetna om att vi hade hundratals mindre glada Bajen-supportrar på sittplatserna bakom oss.

Segermålet var pricken över i:et på detta trevliga arrangemang från början till slut. Och vi kunde nöjt konstatera att vi nu är uppe jämsides med Helsingborg.

Femteplatsen hägrar...

 

 

Göran Lindhé

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908